Inici Destacats Un centenar d’electes anoiencs refermen el seu compromís democràtic

Un centenar d’electes anoiencs refermen el seu compromís democràtic

COMPARTIR

L’auditori del Museu de la Pell d’Igualada ha acollit aquest dimarts al vespre una demostració de  compromís dels càrrecs electes anoiencs amb la democràcia, amb la presentació a l’Anoia de l’Assemblea d’Electes de Catalunya, un registre de càrrecs que -en cas necessari- es constituiria com assemblea per salvaguardar les
institucions del país.

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, va obrir l’acte explicant que l’entitat acull 800 dels 947 municipis del país, «representant territorialitat i diversitat ideològica». Lloveras va voler trencar el tòpic que l’AECAT és només per a forces independentistes, i va convidar a sumar-se tothom «per defensar la democràcia i les nostres institucions». Dels 9.352 càrrecs electes que hi ha al país, s’han incorporat a l’AECAT 2.922, el 31,24%.

AECAT 4A la comarca de l’Anoia hi ha 108 inscrits, el 37,63%. Alguns d’ells, de diferents forces polítiques, van exposar dimarts els seus punts de vista. El primer d’ells va ser l’alcalde d’Argençola, Toni Lloret. Membre d’Iniciativa, Lloret va reivindicar que «no vinc aquí com a partit, sinó d’un poble i unes conviccions». El batlle va afegir que calia teixir complicitats entre diferents ideologies i contextos socials.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, com a càrrec electe dels Demòcrates de Catalunya, va lamentar que no ens trobem en un «escenari de normalitat» on cadascú defensés les seves opcions ideològiques. Boquete va situar com a objectiu dels electes del país
«garantir que celebrem aquest referèndum».

AECAT 3El republicà David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous, reconeix que «tenim sort que ens ha tocat viure com a càrrecs electes un moment històric» i reivindica que  «la independència és un projecte de futur compartit» on «cal que hi siguem tots».

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, com a representat del PDeCAT ha reivindicat que «aquí hi cap tothom, perquè del que es tracta és de democràcia» i ha dit als alcaldes i regidors assistents a l’acte que «no som conscients de la força que tenim com a electes» i adverteix que «el que ve no és fàcil però val la pena fer-ho».

AECAT 2L’acte, organitzat per l’AMI, ANC, Òmnium i l’Associació Catalana de Municipis, ha finalitzat amb el Cant dels Segadors i una fotografia dels membres de l’AECAT al recinte del mateix Museu.

FER UN COMENTARI

*