Inici Societat El Cementiri Nou, considerat entre els 100 millors projectes arquitectònics del segle...

El Cementiri Nou, considerat entre els 100 millors projectes arquitectònics del segle XX

COMPARTIR

El Cementiri Nou d’Igualada és considerat com un dels 100 millors conjunts arquitectònics del segle XX en una selecció realitzada per mig centenar de famosos arquitectes de tot el món per a The Now Institute, un centre d’investigació associat a la Universitat de Los Angeles (UCLA).

El cementiri igualadí -obra d’Enric Miralles i Carme Pinós- ocupa el 49è lloc del rànquing i és la primera obra d’arquitectes espanyols en la selecció, per davant del Museu d’Art Romà de Mèrida de Moneo (61º) i de la mítica Pedrera (Casa Milà) de Gaudí (63º). L’estació marítima de Yokohama, del madrileny Alejandro Zaera i la britànica Farshid Moussavi, és el projecte número 100.

El rànquing el lidera la Villa Saboye de Le Corbusier i el top 10 inclou a Mies van der Rohe per partida doble: el Pavelló de Barcelona (reconstruït) en tercera posició, i la Casa Farnsworth, en la sisena. En el quart lloc hi ha la nau espacial que Piano i Rogers van plantar a Les Halles el 1977: el Centre Pompidou.

El millor de Frank Lloyd Wright no es considera una casa sinó la seva fàbrica Johnson. Kahn ocupa la setena posició amb el seu Salk Institute. Un arquitecte que tot just va construir, Pierre Chareau, situa la seva Casa de Vidre parisenca en vuitena posició i, sorpresa, el gran exclòs de les canòniques històries d’arquitectura del segle XX, Eero Saarinen, es cola en el lloc 10 amb el seu Terminal de la TWA a Nova York.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*