Inici Destacats Cellnex Telecom convertirà el Parcmotor de Castellolí en un circuit connectat

Cellnex Telecom convertirà el Parcmotor de Castellolí en un circuit connectat

COMPARTIR

Cellnex Telecom equiparà el circuit Parcmotor de Castellolí, amb les infraestructures i la tecnologia necessàries perquè els agents i les empreses que treballen en el desenvolupament de la mobilitat del futur, solucions avançades de tràfic i la fabricació de vehicles, hi puguin desenvolupar productes i serveis innovadors vinculats a la mobilitat intel.ligent i al vehicle connectat i autònom.

L’objectiu és convertir el circuit de Castellolí en un entorn de referència i un espai de proves innovador per al desenvolupament de solucions tecnològiques ITS (Intelligent Transport Systems), especialment en l’àmbit de les comunicacions vehicle a vehicle (V2V) i del vehicle amb la infraestrucura (V2I), que posteriorment es puguin implantar en vehicles (future mobility), a pobles i ciutats (smart cities) i a carreteres i autopistes (smart roads).

L’acord l’han signat aquest dimecres el director d’Innovació i Estratègia de Producte de Cellnex, Oscar Pallarols, i el president del Parcmotor, Xavier Bartrolí. A l’acte de signatura també hi ha assistit l’alcalde de Castellolí, Joan Serra i el director general de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos. Cellnex, com a operador de infraestuctures de telecomunicacions, ja participa actualment en d’altres projectes d’aquestes característiques a nivell estatal i europeu.

Cellnex Telecom, que va ser una de les primeres empreses que va anunciar que retirava la seva seu social de Catalunya després de l’1 d’octubre, equiparà el circuit del Parcmotor de Castellolí amb connectivitat de banda ampla, el desplegament d’una xarxa inalàmbrica amb cobertura a tot el recinte -que permetrà la connectivitat entre vehicles-, càmeres d’alta definició pel seguiment de vehicles en pista i unitats embarcades en els propis vehicles per a la transmissió de dades de telemetria, vídeo i veu; també una xarxa d’IoT (Internet of Things) basada en tecnologia LPWA Sigfox, i la gestió i l’anàlisi de dades, entre d’altres. Tot alimentat amb energia eòlica i/o solar.

En el marc del projecte, Cellnex també preveu desenvolupar en el Parcmotor noves solucions tecnològiques i serveis de futur vinculats a la connectivitat (IoT, 5G i vehicle connectat/autònom), especialment dissenyats per a entorns no urbans o semi rurals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*