Inici Societat Els celíacs vilanovins demanen més visibilitat i formació per a comerciants i...

Els celíacs vilanovins demanen més visibilitat i formació per a comerciants i restauradors

COMPARTIR

L’alcaldessa Noemí Trucharte, i els regidors de Serveis Personals i Promoció Econòmica, Sílvia Cáceres i Francisco Palacios, s’han reunit amb les famílies afectades per la malaltia celíaca, beneficiàries de les ajudes municipals. Recordem que enguany s’han atorgat 21 ajudes amb un import total de 4.400 €. L’objectiu d’aquesta trobada era escoltar aquest col·lectiu i les seves demandes.

Les famílies han agraït a l’Ajuntament, i en especial a la regidora Sílvia Cáceres, el seu interès per atendre les necessitats de les persones afectades per al·lèrgies o intolerància al gluten. Asseguren que sovint se senten apartades de la societat perquè els és molt complicat poder gaudir d’activitats on intervé la gastronomia, com el Viu la Tapa o el Vilashopping, per exemple.

Més que els 200 €, que implica la subvenció, agraeixen que se’ls doni visibilitat i l’oportunitat de començar a canviar algunes dinàmiques. En aquest sentit han fet arribar al govern algunes propostes molt interessants per conscienciar la població sobre aquesta malaltia i en especial per demanar, tant als comerços com als restauradors, que introdueixin productes i menús per a celíacs.

També han insistit molt en la necessitat de fer tallers de formació per a restauradors perquè quan preparin menús sense gluten ho facin amb totes les garanties. El tema de la contaminació creuada els preocupa molt, sobretot pel que fa als menús infantils, i per això també demanen algun tipus de formació per a les persones que s’ocupen d’elaborar i preparar els menús escolars.

El govern vol promoure entre comerciants i restauradors la introducció d’aliments per a persones amb diverses intoleràncies o al·lèrgies

Francisco Palacios afirma que des de Promoció Econòmica ja han començat a treballar en diferents projectes com l’organització de tallers específics per a restauradors o persones encarregades de manipular aliments o confeccionar menús per a persones celíaques. Palacios també ha explicat han iniciat contactes amb l’entitat Vilanova Comerç per promoure la introducció de productes sense gluten, sense lactosa, sense ou… i s’ha compromès ha treballar perquè en la propera edició del Viu la Tapa i del Vilashopping hi hagi com a mínim una parada amb elaboracions per a celíacs però també per a persones amb altres intoleràncies alimentàries.

En la mateixa línia s’han expressat l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora Sílvia Cáceres que han explicat a les famílies que l’Ajuntament ha incorporat un article als contractes de les concessions administratives dels bars que els obliga a tenir productes també sense gluten. Aquest estiu, per exemple, ja s’ha començat a fer a la piscina municipal.

La regidora de Serveis Personals, Salut, Consum i Gent Gran, Sílvia Cáceres s’ha mostrat molt satisfeta de la feina feta durant aquests nou mesos de govern tot i que assegura que encara queda molta feina a fer. D’entrada, i a banda dels diferents projectes de conscienciació i formació que volen impulsar, vol continuar treballant al costat de les famílies que a Vilanova del Camí ronden la vuitantena. L’objectiu és que durant la tercera convocatòria es puguin incrementar el nombre de famílies beneficiàries.

FER UN COMENTARI

*