Inici Societat Cedeix novament una part del mur del barri del Pi de Montbui

Cedeix novament una part del mur del barri del Pi de Montbui

COMPARTIR

La matinada del dimarts 5 de novembre es va produir un despreniment parcial de les pedres que conformen el mur d’escullera construït l’any 2014 amb pedra granítica i que configura el talús del riu Anoia, en el seu marge dret, a la zona del barri del Pi.

Aquest despreniment és el segon en importància que es produeix en aquest espai, que ja va cedir parcialment l’any 2015, i que ha fet que des de l’Ajuntament de Montbui s’estigui treballant per buscar una solució òptima per garantir la màxima seguretat de la zona.

L’erosió del terreny, combinat amb una tardor molt plujosa, podrien ser les causes que explicarien que una desena de les pedres granítiques que formen el mur d’escullera hagin anat a terra. Des dels Serveis Tècnics municipals, i, conjuntament amb la Policia Local, s’ha fet una inspecció de l’incident, s’ha tancat perimetralment l’accés de qualsevol persona a la zona, i s’estan investigant les causes dels fets. Des de l’Equip de Govern municipal es recorda que “l’ajuntament, davant els dubtes que ens donava la seguretat d’ aquesta obra, fa setmanes que haviem tancat el pas a les persones a aquesta zona, i ja haviem demanat informes a la direcció d’obres que la va dirigir així com a una enginyeria externa especialitzada, per buscar solucions i depurar-ne responsabilitats”.

Els responsables municipals expliquen que “l’Ajuntament de Montbui lamenta aquest fet i treballarem per donar-hi una solució definitiva, que ens eviti fets desagradables com aquests. Es tracta d’una zona que pateix un desgast notable per l’erosió, però volem que deixi de ser un problema i per això prendrem les mesures correctives que calguin, exigirem les responsabilitats a qui correspongui i treballarem per garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes, sense cap cost per a l’Ajuntament. Actuarem amb tota la determinació, perquè volem que es resolguin, de forma definitiva, les deficiències d’aquesta obra”.

FER UN COMENTARI

*