Inici Destacats CCOO tanca el 2019 com el sindicat amb més representants a les...

CCOO tanca el 2019 com el sindicat amb més representants a les empreses de l’Anoia

COMPARTIR

CCOO ha assolit durant el 2019 la condició de primer sindicat de l’Anoia, en haver obtingut 220 delegades i delegats en empreses de la comarca, un 38,06% del total de representació. El segon sindicat de la comarca és UGT, amb un total de 206 delegats. Més enrere queden altres sindicats com la CGT (8,48%) i USO (5,70%).

El sindicalisme corporatiu format per diferents sindicats, arriba al 10,55%, mentre que el sindicalisme independentista (I-CSC) no arriba al 1,55% del conjunt de l’Anoia, el que per a CCOO constata que “la polarització política no ha arribat als centres de treball i no ha ocasionat divisió sindical”.

Respecte al número de representants, CCOO passa de 205 delegades i delegats del còmput dinàmic del darrers 4 anys, als 220 actuals, experimentant un creixement de 15 representants. Segons Alfonsa Santiesteban, coordinadora comarcal de CCOO de l’Anoia: “aquesta millora s’explica gràcies en part a la recuperació econòmica i a la penetració del sindicat en sectors on abans no hi havia representació”.

Per sectors, CCOO a l’Anoia ha quedat com a primer sindicat a la indústria metal·lúrgica, química, agroalimentària, administració publica, transport, construcció i neteja.

Una dada molt rellevant per al sindicat és l’increment del nombre de delegades. Entre el 2016 i el 2019, les dones delegades han crescut de 78 a 91, produint-se una forta feminització del sindicat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*