Inici Societat CCOO qualifica de «caòtica» la gestió del Consell Comarcal de l’Anoia

CCOO qualifica de «caòtica» la gestió del Consell Comarcal de l’Anoia

COMPARTIR

El sindicat CCOO reivindica que ha està alertant del «caos» en la gestió del Consell Comarcal de l’Anoia des del mes d’abril de 2021, tant a nivell intern com públicament. El sindicat també ha criticat la manca absoluta de respecte als drets de les persones treballadores i dels seus representants legals.

Per al sindicat, aquesta actitud no ha canviat malgrat els missatges traslladats per CCOO: «la direcció del Consell no ha deixat de dificultar la negociació col·lectiva, menyspreant el paper del Comitè d’empresa, mantenint una estructura salarial caòtica i irracional (impròpia d’una administració pública), i arribant a amagar informació a la representació legal de la plantilla».

El sindicat afegeix que «tampoc és de rebut que l’Oficina Antifrau de Catalunya estigui investigant el Consell Comarcal de l’Anoia i que el seu personal s’assabenti pels mitjans de comunicació. Les conseqüències que pot tenir aquest fet poden resultar molt greus, i han generat un lògic neguit».

La inexistència de les figures de la Secretaria i la Intervenció (imprescindibles, per exemple, per l’abonament de les nòmines) «no és un fet puntual», segons CCOO, sinó que «és fruit de la manca voluntat de la direcció del Consell per gestionar, amb rigor i compromís, una administració pública important per als ciutadans i les ciutadanes de l’Anoia».

El sindicat acusa la direcció d’intentat responsabilitzar de la situació al Comitè d’empresa. Aquest es va negar, amb tota la raó, a donar el vist-i-plau a una modificació de la relació de llocs de treball que no incorporava els compromisos acordats i signats pel propi Consell, tot plegat davant d’un assessor de CCOO.

CCOO considera que «els i les professionals d’aquesta administració, i la ciutadania anoienca, no es mereixen una direcció que ni governa, ni dirigeix, ni ha mostrat la més mínima voluntat de solucionar els problemes interns» i remarca que «es fa necessari canviar decididament la bona gestió d’un servei públic important i amb molts usuaris/es directes com és Consell Comarcal de l’Anoia».

CCOO reclama «un gir de 180º» en la política interna del Consell, així com «un respecte a les treballadores i els treballadors». El sindicat també requereix rebre informació sobre l’actuació de l’Oficina Antifrau i el respecte i desplegament dels acords signats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*