Inici Societat CCOO posa sota sospita les condicions laborals a Monbus Hispano Igualadina

CCOO posa sota sospita les condicions laborals a Monbus Hispano Igualadina

COMPARTIR

L’incendi d’un autocar de l’empresa Monbus Hispano Igualadina el passat 27 de maig al Bruc ha tornat a posar sobre la taula ls condicions en les que es presta el servei de transport de viatgers per carretera a la línia Igualada-Barcelona i a la resta de les que gestiona l’empresa gallega.

El coordinador del sector de carretera del sindicat CCOO, Carlos Pellejero, admet que “comença a ser preocupant, perquè no és la primera vegada que es crema un bus en aquesta línia”. Tot i que reconeix que no poden saber si es fa un bon manteniment, assegura que “és evident que passa alguna cosa”.

Entre les irregularitats que el sindicat posa sobre la taula hi ha les condicions laborals dels conductors, que “no sempre es respecten”. Carlos Pellejero explica que “a vegades el vehicle no porta el tacògraf per a registrar la jornada o els conductors primer fan servir un amb tacògraf digital i després fan serveis amb tacògraf analògic i llavors és molt difícil controlar les dades”

El representant sindical li dona “el benefici del dubte” a l’auditoria engegada per la Generalitat, perquè amb les repetides denúncies prèvies “no hem tingut gaire sort”. Com a exemple, Pellejero posa la resposta a una denúncia per portar passatgers drets, que “no passava res si el vehicle no superava els 80 km/h, però el problema és que ningú no ho comprova”.

El representant sindical adverteix que les condicions es reprodueixen a les línies que va assumint, com la de Manresa-Barcelona, on “el plec de clàusules diu una cosa i després presta el servei com li dona la gana” i afegeix que “l’empresa no va acceptar la subrogació dels treballadors de l’anterior companyia i la Generalitat li va permetre”.

Pellejero també ha posat sobre avís a la patronal del sector, perquè “amb aquesta competència, a la que l’administració li deixa fer de tot, tenen el futur fosc”.

FER UN COMENTARI

*