Inici Societat CCOO inicia una recollida solidària de material escolar a Igualada

CCOO inicia una recollida solidària de material escolar a Igualada

COMPARTIR

La Xarxa d’Acció Solidària (XAS) de CCOO inicia una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema “S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”.

La campanya d’aquest any és la novena que fa la XAS, i coincideix amb una situació molt complicada a causa de la crisi de coronavirus, que ha provocat un increment important de famílies en situació de pobresa, de precarietat i d’exclusió social.

La XAS considera que aquest any torna a requerir una resposta a la crisi amb més inversió pública i més solidaritat entre les classes populars i obreres. L’afectació de la COVID-19 ha demostrat la fragilitat del nostre model de benestar social, entre d’altres per la manca de recursos en el sistema educatiu, i la manca d’innovació digital per a assegurar realment una escola inclusiva.

Com en les edicions anteriors, els locals de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf i les representacions sindicals de CCOO a les empreses són la referència per organitzar i rebre tot tipus de material escolar nou, en bon estat ús i necessari per a les escoles en barris i municipis amb alt nivell de risc d’exclusió social.

Enguany la campanya resta activa des del 15 de juny fins al 15 de setembre. Els locals sindicals per fer el lliurament són els de Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada.

Els materials a recollir són llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, “celos”, quaderns, folis, llibretes, així com altre material fungible útil per a la tasca lectiva.

L’any 2020, la XAS va tancar la 8a campanya amb més de 300 quilos de material aportat per persones afiliades, membres de comitès d’empresa i seccions sindicals (on va destacar el compromís de CCOO Cofidis). Es va destinar a les escoles Ignasi Iglesias de Cornellà, Pau Casals de Viladecans i Joan Maragall de Vilanova del Camí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*