Inici Destacats CCOO, en desacord amb la seva exclusió de la comissió d’estudi del...

CCOO, en desacord amb la seva exclusió de la comissió d’estudi del servei de l’aigua a Igualada

COMPARTIR

CCOO de l’Anoia ha manifestat el seu desacord amb la decisió presa pel Ple d’Igualada d’excloure el sindicat, com a entitat de representació legal dels treballadors i treballadores, a la Comissió d’estudi que ha de fer la memòria justificativa del procediment per a l’exercici públic d’abastament domiciliari d’aigua potable al municipi d’Igualada. També van quedar excloses Aigua és Vida Anoia i la PAH Anoia.

CCOO reivindica que ha participat des del 2016 en les diferents accions fetes a Igualada en defensa de la gestió pública de l’aigua i es consideren interlocutors perfectament vàlids per representar els interessos del personal treballador i del conjunt de les persones usuàries del servei.

A la votació del Ple del dia 19 de novembre han vist que la majoria que van signar el Pacte Social i Institucional per l’Aigua en campanya electoral, avui a l’oposició, s’ha trencat, pel vot favorable del grup d’Igualada Som-hi adduint arguments jurídics de l’Ajuntament. No han considerat l’alternativa de poder participar en una taula paral·lela. L’entenen com a no necessària, ja que es tractaria d’un espai per rebre informació i no pas d’intercanvi o amb capacitat per articular propostes o alternatives al debat públic encetat.

No amaguen que per CCOO i la resta d’entitats que han estat al capdavant de les mobilitzacions era important poder formar-ne part perquè és l’inici d’un procés que finalment ha de poder decidir sobre el model de gestió de l’aigua i les seves conseqüències socials a la nostra ciutat.

L’aigua forma part del que consideren béns essencials de primera necessitat i han de garantir el seu accés en les millors condicions de subministrament, qualitat i sanejament. CCOO a l’Anoia vetllarà perquè tot el procés que s’engega es faci amb transparència, que s’anteposin els interessos de la ciutadana i seguiran participant amb perfil sindical als espais unitaris de la comarca per tal de portar a terme les reivindicacions sociolaborals d’aquest necessari debat social.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*