Inici Destacats CCOO alerta de l’augment de la precarietat laboral a l’Anoia

CCOO alerta de l’augment de la precarietat laboral a l’Anoia

COMPARTIR

El sindicat CCOO de l’Anoia ha fet pública la seva memòria anual 2018 d’assessorament laboral. És un dels principals serveis que fan servir els treballadors que s’apropen als locals de CCOO.

El 2018 es van atendre a 349 persones en els diferents punts d’assessorament de la Unió Intercomarcal de CCOO a Igualada, el que suposa un augment del 14% respecte l’any anterior. El sindicat no dubta a atribuir aquest augment de consultes a la precarietat laboral.

Pel que fa els motius de la consulta, el 22,64% dels usuaris van expressar situacions en les que no s’aplicava el conveni laboral corresponent; el 20,86% dels usuaris del servei van fer consultes sobre prestacions de la Seguretat Social, jubilacions, etc…; el 15,56% van demanar càlculs de quitances, hores extres, etc…; el 12,95% van fer consultes sobre acomiadaments ; el 9,67% sobre salaris, el 8,65% sobre contractació i el 9,67% restant sobre altres qüestions com sancions, salut laboral, atur, drets sindicals, etc…

Segons el sindicat, el perfil de les persones que s’adrecen a CCOO majoritàriament són majoritàriament d’entre 51 a 60 anys amb un equilibri entre homes i dones.

El 84,77% dels treballadors i treballadores que fan servir l’assessorament són persones afiliades al sindicat que valoren molt positivament el servei. Gairebé la meitat dels usuaris que inicialment no són membres del sindicat se n’acaben afiliant.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*