Inici Destacats CCOO acaba el 2022 com el sindicat amb més delegats a l’Anoia

CCOO acaba el 2022 com el sindicat amb més delegats a l’Anoia

COMPARTIR

CCOO de l’Anoia torna a guanyar les eleccions sindicals a partir del vot directe de les persones que treballen a la comarca, revalidant així la seva condició de primer sindicat després del tancament de l’exercici 2022.

CCOO ha obtingut 245 delegades i delegats, un 38,16% de representació dins els centres de treball. UGT ha assolit el 33,8% dels delegats a la comarca, sumant entre tots dos sindicats més del 70% de la representació dels treballadors.

Completen la radiografia sindical de la comarca de l’Anoia altres opcions com CGT (8,87%), USOC (7,78%) o Intersindical-CSC (1,86%). El sindicalisme corporatiu, orientat a interessos concrets i específics, es situa en poc més del 9,5%.

Per sectors, CCOO a l’Anoia confirma la seva condició de primer sindicat a sectors amb molt pes econòmic i productiu a la comarca: indústria metal·lúrgica, química, agroalimentació, administració publica, transport, construcció, neteja…

Durant l’any 2022 es consolida la tendència a la feminització del sindicat, amb un important increment de les dones delegades que arriba al 38% del total de la representació sindical. Segons Alfred Simó, responsable de CCOO Anoia: “el sindicat està arribant a sectors molt feminitzats i majoritàriament ocupats per treballadores i treballadores joves, fet que ajuda a una gradual i constat regeneració de CCOO”. Des del sindicat també celebren que «a les empreses on abans no hi havia cap mena de representació, i que han fet eleccions per primera vegada, CCOO ha crescut en 11 delegades i delegats».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*