Inici Destacats Caves Bohigas tanca el 2018 aterrant al mercat asiàtic i amb un...

Caves Bohigas tanca el 2018 aterrant al mercat asiàtic i amb un creixement de vendes als Estats Units

COMPARTIR

El celler familiar de Caves Bohigas, situat a Òdena, ha tancat l’any 2018 amb un nou augment de les vendes als Estats Units i Espanya (principalment, Catalunya, Balears i País Basc), que ja suposen el 46% del total del negoci, un 5% més que l’any anterior. En conjunt, les vendes en aquests dos països –EUA i Espanya– han crescut un 11% en quatre anys i se situen en un 26% i 20%, respectivament.

En paral·lel, el negoci dels productes de gamma mitjana i alta (caves Reserva i Gran Reserva) continua a l’alça i ja suposa el 51% del total, en front del 35% dels caves joves, el 9% del vi i el 5% del cava rosat. En concret, el 2018, Bohigas ha venut un 2% més de caves Reserva i Gran Reserva que el 2017, i un 42% més que fa quatre anys (2014), quan va començar a produir-se l’augment de vendes als mercats nord-americà i nacional (i el negoci d’aquestes gammes només representava el 20%).

Per països, els EUA són, per primera vegada, el principal comprador de Bohigas, amb el 26% de la quota de mercat, seguit de Bèlgica, que passa a ocupar la segona posició, amb un 25%. En tercer lloc, se situa Espanya, on les vendes ja representen el 20% del total, seguida de Gran Bretanya, Alemanya i Corea, amb un 9, 5 i 4%, respectivament.

Com a novetat destacada, el 2018, Caves Bohigas ha obert mercat a l’Àsia i ha venut per primera vegada els seus productes a Tailàndia i Filipines, gràcies al grup d’exportació Terra Nostra de Vinos, el consorci del qual forma part Bohigas per al negoci a l’estranger. També per primer cop, ha venut a Ucraïna.

A més, la marca ha rebut el reconeixement de la premsa internacional, amb mencions per la seva qualitat als rotatius Wall Stret Journal (“Can Spanish Sparkling Compete With Champagne?”, Pot competir el cava espanyol amb el xampany?, 21/09/2018) i The Washington Post (“5 bottles of bubbly, all $20 or less, that promise to add holiday sparkle”, 5 ampolles d’escumosos per 20 dòlars o menys que aportaran brillantor nadalenc, 7/12/2018).

Actualment, la producció de Bohigas se situa en les 500.000 ampolles, 450.000 de cava i 50.000, de vi.

De cara al 2019, Bohigas centrarà els seus esforços en millorar la productivitat, introduint innovadors mètodes de treball, com el conegut com a lean factoring (o producció optimitzada). També, pretén continuar incrementant el negoci al mercat nacional, amb la consolidació de vendes de productes –com els caves Gran Reserva– i noves accions que situïn la marca Bohigas en un segment alt del mercat.

A més, a finals d’aquest any, Caves Bohigas –que celebra 90 anys elaborant cava– també té previst treure al mercat un nou producte i renovar algunes imatges.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*