Inici Destacats El Cau d’Igualada obrirà a la ciutat la seva celebració de Nadal

El Cau d’Igualada obrirà a la ciutat la seva celebració de Nadal

COMPARTIR

Aquest dilluns 24 de desembre a les 21.30 del vespre tindrà lloc la Celebració de Nadal de l’Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i Ma Antònia Salvà, al carrer del Rec 17 d’Igualada. Aquest any, els escoltes han treballat en la que fins ara era la Missa del Gall per adaptar-la a una celebració aconfessional que englobarà les diferents realitats religioses que es poden veure a l’agrupament. Sense perdre el sentiment de germanor, les cançons o la calidesa de la família els escoltes obren l’esdeveniment a tota la ciutat, perquè aquelles persones que vulguin passar la nit acompanyades ho puguin fer.

En aquesta celebració es repassaran alguns dels moments destacats que hi ha hagut al llarg de la història del cau, alternant-los amb el cant de i la lectura de textos. Segons explica una de les responsables de l’agrupament, es posarà èmfasi en “la importància de la transmissió de valors i de l’evolució de la forma que tenim al Cau de fer-ho”. També es projectarà un breu documental amb entrevistes a exescoltes i mossens, com a recull d’experiències del que havia estat la missa. No es deixaran de banda les activitats típiques d’aquesta nit, com el piscolabis amb coca, torró i xampany; i els més petits faran cagar el tió de l’agrupament.

La Missa del Gall ha estat una celebració molt important en la història del cau, que ha servit per unir petits i grans en un acte molt emotiu. “El nostre objectiu d’aquest any serà mantenir l’emotivitat i el caliu, en un espai que esperem convertir en el més acollidor possible” explica una de les responsables; al mateix temps que convida a formar part de la vetllada: “per fer-ho possible necessitarem l’ajuda de tots, així que si mai heu estat vinculats al cau d’alguna forma, us convidem a acompanyar-nos en el que espera ser una tradició adaptada a les noves realitats, però mantenint l’essència”.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*