Inici Societat El Cau Jaume Caresmar d’Igualada denuncia que la celebració del Rec.0 els...

El Cau Jaume Caresmar d’Igualada denuncia que la celebració del Rec.0 els expulsa del barri

COMPARTIR

L’Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà ha fet públic, a través d’un comunicat, el seu rebuig a la situació que asseguren que els provoca cada edició del Rec.0.

El Cau d’Igualada mobilitza uns 200 infants i 40 monitors cada dissabte als seus locals del carrer de la Caritat i lamenta que “dues vegades l’any, grans multinacionals, els interessos d’uns pocs i el consumisme més salvatge camuflat en forma de festival ens fan fora del barri. Ens fan fora literalment”.

L’entitat exposa que l’organització del Rec.0 -mitjançant el que el Cau defineix com “canals no formals”- els informa en cada edició que “per motius de seguretat d’una de les seves botigues el cap de setmana corresponent a l’esdeveniment no podem fer ús d’un dels nostres locals”. A més, fins a la darrera edició diuen que no se’ls ha facilitat un espai alternatiu on desenvolupar les seves activitats.

El Cau aprofita per exposar el seu desacord amb que esdeveniments com el Rec.0 “ens expulsin dels nostres barris i carrers”, rebutgen “el model de consumisme abusiu que potencia, i les condicions de treball que legitima”. L’agrupació escolta critica també l’Ajuntament d’Igualada per la seva política “on només é possible omplir els carrers si els diners són l’eix de les relacions”.

“Prou a l’especulació”

L’entitat afegeix, precisament, la celebració del Rec.0 com un dels factors que està canviant el model econòmic de la zona. El Cau assegura que “grans propietaris acumulen cada vegada més propietats al barri” i que això va en detriment de l’accés als espais, perquè “els propietaris guanyen més diners llogant-ho dues vegades l’any a grans multinacionals que tot l’any a una entitat que en farà un ús setmanal”.

El Cau diu “prou a l’especulació” i es considera “un dels agents que omplim el barri de vida, joc i alegria durant tot l’any”, sense fer explícit el contrast amb el Rec.0, que es celebra dues setmanes l’any.

FER UN COMENTARI

*