Inici Destacats Els Catarres, entre els plats forts de la Festa Major de Calaf

Els Catarres, entre els plats forts de la Festa Major de Calaf

COMPARTIR

Calaf celebrarà la seva Festa Major del 31 d’agost al 3 de setembre. D’entre les diferents actuacions musicals, destaquen:
Els Catarres, Judit Nedderman i Dàmaris Gelabert, ja que els tres presentaran els seus nous discs.

Judit Nedderman, obrirà la Festa Major amb un concert a la plaça dels Arbres el divendres 31 d’agost on ens descobrirà “Nua” el seu nou treball. L’artista maresmenca de veu prodigiosa oferirà un concert amb cançons carregades de sentiments, reivindicacions i reflexions.

Els Catarres seran un dels plats forts del concert de dissabte nit. A les 24h, també a la plaça dels Arbres, els d’Aiguafreda tancaran a Calaf una gira d’estiu que se’ls preveu intensa després de la parada de més d’un any i mig on han estat treballant en el nou disc “Tots els meus principis”. El trio s’ha electritzat amb aquest nou treball però mantenen el seu estil desenfadat de festa major caracteritzat per cançons “saltimbanquis” i “patxangues” que agraden i fan ballar a tota la família.

El grup Hoffmaestro també farà parada la nit de l’1 de setembre a Calaf després d’ Els Catarres. Aquest grup suec, considerat un dels millors del seu país, té un estil personal i propi que neda entre l’ska, soul, country, hip hop, folkrock, reggae o punk. Amb un incendiari directe, que els ha fet omplir els escenaris de grans festivals europeus – com el “Hurricane” d’Alemanya, el “Peace & Love” de Suècia o el “Clownia” de Sant Joan de les Abadeses, entre d’altres – donaran pas a DJ Sendo que tancarà la festa de dissabte.

Les tradicionals orquestres i grups de versions també seran propostes imprescindibles d’aquesta Festa Major. Enguany, Calaf comptarà amb algunes de les millors de Catalunya com La principal de la Bisbal, La Banda del Coche Rojo, New Marabú o Excel.

Dàmaris Gelabert, el concert estrella de la programació infantil

La reconeguda Dàmaris Gelabert actuarà amb la seva banda el dissabte 1 de setembre a la tarda. Aquesta pedagoga i musicoterapeuta presentarà el seu nou treball “Naturalment”, una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country passant pel rock, la rumba i la bossa nova. Cançons per gaudir de bona música en família que transmeten i reafirmen valors imprescindibles com la importància d’escoltar la gent gran,
de menjar saludablement, de respectar i estimar els animals, de llegir, de l’amistat, de l’ecologia, etc. A més, no hi faltaran els clàssics com “Bon dia”, “Soc ric” o “Comença l’estiu” que s’han fet molt populars entre els nenes i nenes ja que es canten tant a casa com a l’escola.

Un “mapping” calafí tancarà la Festa Major

Una de les propostes destacades i innovadores d’aquest any, serà l’espectacle que tancarà tots els actes de Festa Major. S’està treballant en una proposta que combina la pirotècnia d’un castell de focs, la cultura popular de Calaf i les vídeoprojeccions d’un mapping amb una direcció escènica atrevida i transgressora a càrrec d’Eloi Fonoll, director artístic d’Els Pastorets infantils de Calaf.

“Calafany” és el nom d’aquest espectacle que representarà Calaf en un any. El mapping, o videomapatge, és una tècnica de projecció utilitzada per a projectar imatges i objectes virtuals de dues o tres dimensions sobre qualsevol tipus de superfície. Normalment, es projecten sobre superfícies irregulars, com ara façanes, i en el cas de Calaf, aquest és farà a la façana de l’església de Sant Jaume el dilluns 3 de setembre a les 22h.

La Festa Holi, la Kursa de Lokus Baby i el Correfoc, novetats de la Festa Major

Com a novetats proposades per les entitats, trobem la Kursa de lokus Baby, organitzada per La Polseguera el dissabte 1 de setembre a les 12h a la plaça dels Arbres; la Festa Holi, organitzada pels joves del curs de premonitors el diumenge 2 de setembre a les 18h; i el Correfoc organitzat pels Diables de l’Alta Segarra, el diumenge a les 21.30h en substitució de l’Engardelada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*