Inici Destacats Castellolí s’incorpora al Parc Agrari de la Conca d’Òdena

Castellolí s’incorpora al Parc Agrari de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Castellolí ha aprovat per unanimitat al Ple municipal, celebrat el dia 15 d’abril, entrar a formar part del Parc Agrari de la Conca d’Òdena (PACO). El projecte s’emmiralla en l’històric Parc Agrari del Baix Llobregat i és una iniciativa público-privada que neix l’any 2021 amb l’objectiu de convertir-se en una eina de dinamització social i econòmica que posi en valor el territori i facilitar el consum i la producció de km 0.

El nucli del Parc Agrari de la Conca d’Òdena representa, en conjunt, una superfície de 372,18 km2 i una població d’uns 80.800 habitants. Aquesta iniciativa té l’objectiu de desenvolupar, en aquest territori, un model agroalimentari i de consum basat en al qualitat i la proximitat, i que entre d’altres, sigui resilient al canvi climàtic, poc dependent del mercat global, permeti la gestió sostenible del mosaic agroforestal i proveeixi de serveis ecosistèmics a tota la població; esdevenint, per tant, un nou model i motor de desenvolupament socioeconòmic local.

El PACO, coordinat pel Consell Comarcal de l’Anoia amb el suport del Col·lectiu Eixarcolant, està integrat per 15 ajuntaments: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, Igualada, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí. A més dels Ajuntaments, també en formen part productors agraris i ramaders, comercials i restauradors de la comarca de l’Anoia.

Amb aquesta adhesió, Castellolí es converteix en l’únic municipi de l’Anoia que forma part de dos parcs agraris, ja que també és membre fundador de l’Associació del Parc Rural de Montserrat, el parc agrari més gran de Catalunya, amb prop de cinquanta mil hectàrees d’extensió, 7.800 de les quals són Superfície Agrícola Utilitzada. Castellolí va entrar en el projecte del Parc Rural de Montserrat l’any 2018 per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal del territori i, juntament amb el Bruc, són les dues úniques poblacions anoienques que en formen part.

L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, ha valorat molt positivament aquesta incorporació i ha destacat que “és molt positiu que el municipi sigui soci fundadors dels dos parcs rurals perquè, d’aquesta manera, potenciem la nostra agricultura i els nostres productors”.

 

FER UN COMENTARI

*