Inici Societat Castellolí reforma un parc de la mà d’infants i mestres de l’escola

Castellolí reforma un parc de la mà d’infants i mestres de l’escola

COMPARTIR

El Parc de la Font de Castellolí estrena la seva remodelació, un seguit de millores suggerides per les mestres de l’escola Les Passeres i que s’han fet realitat gràcies a la feina dels nens i nenes de l’escola i la col·laboració de l’Ajuntament. La inauguració de la restauració del Parc de la Font es va fer el dijous dia 3 de juny a les 15:30h, i va comptar amb la presència dels infants i mestres de l’escola i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Castellolí, Carla Peña.

Les actuacions realitzades tenen com a objectiu aconseguir un espai més net, segur i ordenat i han consistit en polir i pintar els bancs i les taules de fusta, plantar flors i netejar i ordenar el parc, tasques que van fer els infants de l’escola. Aquesta remodelació s’emmarca dins les accions que l’escola Les Passeres fa anualment com a Escola Verda, i va ser proposada per les mestres Elisabet i Eva, que han considerat que calia millorar aquest espai que durant el curs ha estat utilitzat, també, com a pati de l’escola degut a la pandèmia de la Covid-19.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Castellolí ha col·laborat en les actuacions assumint el cost de la remodelació, com la compra dels materials, la terra i les flors; ha netejat la zona de la font i ha tallat l’herba; i properament instal·larà dos bancs nous i una paperera. Han quedat pendents algunes actuacions que es faran realitat en una segona fase, com la construcció d’un petit mur que aguanti la terra. En l’acte inaugural, la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Carla Peña, va mostrar la satisfacció del consistori de poder comptar amb la participació de l’escola per transformar el poble “estic molt orgullosa i a la vegada agraïda que les mestres i l’escola s’involucrin en la vida de poble, i també vull donar les gràcies als infants per la seva gran tasca”. Peña va afegir que és important “valorar l’esforç, destacar els valors com la necessitat de respectar el mobiliari urbà i, sobretot, destacar que han transformat el parc, i això és un regal que han fet a tots els veïns i veïnes de Castellolí, gràcies!”.

La inauguració va finalitzar amb l’entrega de rams de flors a les mestres encarregades del projecte i un detall per a cada infant; un petit ram amb plantes aromàtiques dels boscos de Castellolí. La simbòlica tallada de la cinta inaugural es va fer juntament amb els nens i nenes, que es van repartir els trossets de cinta com a record.

El Parc de la Font és un espai que ha guanyat protagonisme en els darrers anys a Castellolí, des de que el 2007 l’escola es va traslladar a aquesta zona. En ser un parc tan proper a l’escola, cada tarda s’omple de famílies. L’ànima del parc és una olivera, que es va traslladar de la plaça del poble al Parc de la Font.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*