Inici Societat Castellolí i Piera estrenen oficines d’assessorament agrari

Castellolí i Piera estrenen oficines d’assessorament agrari

COMPARTIR

Els ajuntaments de Castellolí i Piera han contractat a l’Associació Massís de Montserrat per oferir assessorament agrari als respectius municipis. Aquesta associació desplegarà durant el 2018 la Xarxa d’Oficines d’Assessorament Agrari dels Pobles de Montserrat. 12 Oficines al territori dels entorns del Parc Natural. L’Entitat ja ofereix actualment gràcies al Patronat de Montserrat el servei de dues Oficines Agràries que cobreixen els quatre pobles més directes a la muntanya. És un projecte centrat tant al Parc Natural, com als pobles d’influència montserratina dels entorns, fins a 18 pobles amb més de 120.000 habitants. Municipis de quatre comarques a la Catalunya Central.

A més, treballen amb els Ajuntaments de la zona per consolidar l’Entitat d’Assessorament Agrari (Distinció de la Generalitat de Catalunya) auto-centrada en el territori montserratí i que treballen explícita i únicament per la nostra pagesia montserratina. L’Entitat d’Assessorament l’han projectat per ser la fase prèvia d’una ADV – Agrupació de Defensa Vegetal. Entitats que agrupen als agricultors de cada zona en cooperació amb l’Administració per lluitar de manera col·lectiva contra agents nocius dels vegetals.

Cada Oficina aborda de primera mà les plagues, problemàtiques, inquietuds, maneig agroecològic, incorporació agrària i ramadera, seguiment i gestió de parcs i jardins… i un llarg etcètera de tot el que els tècnics agrícoles/enginyers agrònoms ofereixen a nivell local per fer que gaudeixin d’un bon estat de salut el territori agrícola, forestal, parcs i jardins, patrimoni natural… a través de l’assessorament, professionalització, seguiment i guiatge directe als particulars, professionals, treballadors municipals i institucions.

A part de l’Assessorament directe, les Oficines, també són pro-actives en la difusió, divulgació i formació a través de xerrades/monogràfics, trobades amb pagesos/es, seguiment de noves incorporacions al sector, etc. Així com la tasca que anirà fent el tècnic/enginyer lligat a cada oficina/municipi que serà la de desenvolupar i mantenir al dia un mapa/diagnòstic de l’estat dels camps actius i abandonats en forma de Banc de Terres, també llistar els productors en actiu i el producte que venen i tota la informació que es pugui recaptar en el Diagnòstic Municipal de l’estat de la Pagesia (Objectiu Annex a les Oficines- DAFO agrícola municipal) per saber d’on venim i cap a on volem anar. Tant el Diagnòstic de l’estat de la Pagesia com el Banc de Terres, aporten un retorn directe en la reactivació dels camps abandonats i de cara a enfortir i potenciar el gremi.

L’Ajuntament de Castellolí oferirà aquest servei el segon dijous de cada mes per les tardes, de 17:00 a 20:00. A Piera, l’oficina atendrà en horari de 10 a 14 el tercer dimecres de cada mes. En tots dos casos, l’oficina estarà ubicada als respectius ajuntaments.

FER UN COMENTARI

*