Inici Cultura Castellolí estrena mapa del seu patrimoni

Castellolí estrena mapa del seu patrimoni

COMPARTIR

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona va presentar divendres el Mapa del Patrimoni Cultural de Castellolí a l’església vella de Sant Vicenç del municipi.

La presentació va anar a càrrec de personal de l’OPC, juntament amb representants del mateix ajuntament, encapçalats per l’alcalde, Joan Serra.

En el Mapa del Patrimoni Cultural de Castellolí s’han inventariat 195 elements, dels quals el 69,2 % correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 6,1 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 5,6 % documental (fons documentals i d’imatges), 5,6 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 13,3 % natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

L’OPC realitza des de fa més de 18 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 160 municipis de la demarcació on ja s’ha elaborat el mapa, i diversos més es troben en diferents processos de realització.

FER UN COMENTARI

*