Inici Cultura Castellolí celebra els seus segons Jocs Florals

Castellolí celebra els seus segons Jocs Florals

COMPARTIR

El passat diumenge dia 23 d’abril, es va celebrar la segona edició dels Jocs Florals. Prop d’un centenar de persones ens van reunir a les 12 del migdia, a la Sala Municipal La Brillante, per gaudir d’un matí de cultura.

A diferència de la primera edició, enguany es van modificar les bases del concurs. Es van ampliar el nombre de categories i també s’hi van afegir més formats, com ara el dibuix o el còmic, amb l’objectiu d’aconseguir que tothom trobés el seu espai dins dels Jocs Florals. Però sempre mantenint l’essència del certamen, on es busca fomentar i promoure el gust per l’escriptura creativa i la lectura, a més de difondre la cultura i la literatura catalana.

L’acte es va iniciar amb l’espectacle “Contes de Llum, la llegenda de Sant Jordi”, a càrrec de l’il·lustradora Elisabet Serra, Eli Elis dibuixets, i la Sílvia Isach, artista visual. Una original i creativa posada en escena de la coneguda llegenda de Sant Jordi, mitjançant la tècnica de mapping, que no va deixar indiferent a ningú.

A continuació el Grup de TeatrAulí de Castellolí va oferir una petita obra, Un viatge de nassos, on els mateixos artistes van ser els encarregats de crear-la. Un viatge de descoberta, passant per la innocència i la màgia d’uns dels personatges més coneguts del món del teatre, el clown. La música, els moviments corporals i els nassos vermells, van fer viatjar a tots els assistents a la fantasia amagada a dins de les històries dels contes.

La part central de l’acte i també la més emotiva, es va destinar a l’entrega de premis. Un any més, el jurat es va trobar amb textos amb un nivell molt bo, creatius i sobretot amb una forta càrrega emocional. Per aquest motiu, en més d’una categoria, el jurat va decidir atorgar accèssits.

Finalment els premiats en cada categoria van ser:

Primera infància
Dibuix
Millor dibuix: La princesa valenta de l’Anna Vila
Accèssit: El conte màgic de Sant Jordi de l’Arlet Jorba
Infantil
Endevinalla:
Millor endevinalla: Què és? de la Clàudia Costa
Accèssit: Endevinalla de la Idoia Costa
Conte: La història de la meva viola de la Queralt Casadesús
Còmic: La flor de la Tània Villamurt
Juvenil
Poesia: El bosc i el riu de la Maria Folqué
Relat: Amor entre flors de Maria Folqué
Adult
Poesia:
Millor poesia: Lletres d’abril de la Marisa Ill
Accèssit: Castell d’Aulí de la Montserrat Costa

Relat: L’aigua del torrent de la Joana Agset
Conte: L’elefant volador de la Joana Pareja

Felicitar a tots els premiats, des dels més petits fins als més grans. Agrair també a la resta de participants pel seu esforç i per la passió que van demostrar per la literatura. A tots ells se’ls hi va fer entrega d’un petit detall, en concret una rosa de l’obrador El Rosal, on hi treballen persones amb dificultat i risc d’exclusió. Roses de galetes i xocolata fetes a mà.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*