Inici Societat Castellolí acollirà una jornada sobre el transport públic amb vehicles sense conductor

Castellolí acollirà una jornada sobre el transport públic amb vehicles sense conductor

COMPARTIR

L’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha decidit centrar la 14a edició de la Jornada Catalana de la Mobilitat en el transport públic amb vehicles autònoms. Així ho ha relatat aquest dimecres el president de l’AMTU, Jordi Xena, que ha avançat que els experts calculen que el 2020 “ja arribaran a casa nostra els primeres vehicles autònoms”. Per tant, ha dit, “és un escenari de futur que ja el tenim a tocar” i que presenta “reptes molt importants”. La jornada, que per primer cop durarà dos dies, se celebrarà a les instal·lacions del Campus Motor Anoia (a Castellolí) i comptarà amb les ponències de més d’una trentena d’experts. A més, es presentaran experiències de ciutats que ja tenen autobusos autònoms al transport públic urbà com ara Sant Sebastià, Lió, París, Amsterdam o Singapur.

Davant de la imminent arribada dels vehicles autònoms sense conductor a Catalunya, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà ha decidit centrar la Jornada Catalana de la Mobilitat que organitza anualment a l’arribada d’aquest vehicle i a la seva aplicació al transport públic. De fet, ciutats espanyoles com Sant Sebastià ja compten amb una línia d’autobusos autònoms pensada per donar servei als 4.000 treballadors del Parc Científic i Tecnològic de Guipúscoa.

Els dies 6 i 7 de juny el Campus Motor Anoia acollirà aquesta jornada que, segons ha detallat el president de l’AMTU, Jordi Xena, pretén plantejar els escenaris de futur que s’obren amb l’arribada del vehicle autònom. “Ens podem refiar 100% d’un autobús sense conductor? És possible que el 100% de la xarxa de transport públic sigui amb aquests vehicles? S’haurà de canviar el codi de circulació? Si hi ha un accident de qui és la responsabilitat?”, s’ha preguntat Xena, que ha assegurat que al llarg de la jornada s’intentarà donar resposta a totes aquestes qüestions.

El president de l’AMTU ha explicat que esperen igualar les xifres de la darrera edició de la jornada i superar els 350 assistents. A més, la jornada comptarà amb la presència d’una trentena d’experts, entre els quals s’hi troba Pere Calvet, director general de FGC i president de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP). Alhora també hi haurà els responsables de les principals marques fabricants de vehicles autònoms, així com també de les ciutats que ja han posat en marxa experiències relacionades amb els vehicles autònoms al transport públic.

L’aposta de l’Anoia pel motor

L’escenari que s’ha escollit per celebrar la 14a Jornada Catalana de la Mobilitat és el Campus Motor Anoia, ubicat al municipi de Castellolí. Es tracta d’un centre de formació teoria i pràctica especialitzada en l’àmbit del motor i que està gestionat pel Consell Comarcal de l’Anoia. De fet, el president del Consell, Xavier Boquete, i l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, han refermat l’aposta del territori per convertir-se en un referent en l’àmbit del motor i, sobretot, en el vehicle autònom i connectat.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*