Inici Destacats Castellolí acollirà la Formula Student Spain, una competició entre vehicles creats per...

Castellolí acollirà la Formula Student Spain, una competició entre vehicles creats per estudiants d’enginyeria d’arreu del món

COMPARTIR

Del 29 d’agost al 4 de setembre tindrà lloc la 12a edició de Formula Student Spain (FSS), el projecte en què més de 3.000 estudiants d’enginyeria de tot el món competiran en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d’un cotxe de curses automatitzat.

Formula Student és un projecte educatiu internacional que permet als estudiants d’enginyeria participar en una experiència professional real. Representa un màster    de primer nivell en el sector de l’automòbil, ja que permet als estudiants aplicar el seu coneixement teòric a l’experiència de la vida real. El projecte promou l’excel·lència acadèmica en enginyeria perquè cobreix tots els aspectes de la indústria de l’automòbil, incloent-hi la recerca, el disseny, la construcció, les proves, el desenvolupament, el màrqueting, l’administració i les finances. La missió de la FSS és crear un espai multicultural perquè els joves enginyers intercanviïn i desenvolupin coneixements i valors com el respecte, la cura de la gent, el treball en  equip i l’esforç, per aconseguir els nivells més alts d’excel·lència tècnica i personal.

La competició, que se celebrarà aquest any 2022 en el Circuit Parcmotor de Castellolí, està formada per  67 equips – procedents de països com Alemanya, Suïssa, Itàlia, Anglaterra, Portugal, Polònia, Croàcia, Estònia, Estats Units, Romania, Països Baixos, França, Islàndia i Espanya – dels quals 52 competiran amb els monoplaces elèctrics. A més, enguany hi haurà 12 vehicles totalment automatitzats (sense conductor).

Organitzat per l’STA (Societat Espanyola d’Enginyers d’Automoció), rep el suport de les principals institucions i empreses del sector de l’automòbil. Nissan, Mathworks i Doga i té la col·laboració del CVC (Computer Vision Center), Bosch, Gestamp, Silence, LiveVision, Kapture i Mahle.

En termes de competició, Formula Student té dues categories principals: vehicles de combustió i vehicles elèctrics, els quals es divideixen en 3 proves estàtiques i 5 proves dinàmiques.

Respecte al lliurament de premis, es realitzarà el diumenge 4 de setembre al vespre en les categories següents:

Vehicles de combustió:

Campió en vehicle de combustió FSS

2n en vehicle de combustió FSS

3r en vehicle de combustió FSS

Vehicles elèctrics:

Campió de vehicle elèctric FSS

2n en vehicle elèctric FSS

3r en vehicle elèctric FSS

Vehicle sense conductor

Campió sense conductor FSS

STA (Societat de Tècnics d’Automoció) és una societat sense ànim de lucre que, des  de la seva fundació en 1947, treballa per a impulsar el progrés de l’automòbil i els avanços tecnològics en la indústria de l’Automoció i la mobilitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*