Inici Cultura El primer castell mediàtic dels Moixiganguers d’Igualada

El primer castell mediàtic dels Moixiganguers d’Igualada

COMPARTIR

Els Moixiganguers d’Igualada tanquen aquest 2019 com el millor any de la seva història, després de convertir-se en colla de 9 a la darrera edició del Concurs de Castells de Tarragona. Una trajectòria reconeguda també amb guardons a la darrera Nit dels Castells. El 3 de 9 amb folre dels morats va ser la imatge mediàtica de l’èxit d’un treball constant desenvolupat des de mesos enrere.

No és el primer castell mediàtic de la colla igualadina, que molt poc després de la seva fundació el 1995 va ser protagonista d’una prova en un concurs de TVE. Va ser el 8 de maig de 1998, al programa “La llamada de la suerte”, que va convertir la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada en un autèntic plató de televisió.

Els morats van descarregar amb èxit un 4 de 6 amb agulla i, seguint les normes del concurs, van aconseguir 600.000 de les antigues pessetes, 100.000 per cada pis del castell carregat.

La xifra de moixiganguers que van participar en la construcció, 115, també es va fer servir per a la resta del concurs televisiu, presentat per Ramon García i Concha Galán en exteriors, que va tenir el suport del llavors regidor Joaquim Romero.

FER UN COMENTARI

*