Inici Destacats Casaments posposats per culpa del coronavirus

Casaments posposats per culpa del coronavirus

COMPARTIR

Amb l’arribada de la primavera, creix el nombre de casaments que se celebren als restaurants de tot Catalunya. Aquest any, però, la crisi del coronavirus ha fet canviar l’agenda de molts nuvis, que s’han vist obligats a anul·lar la celebració pel risc de contagi. Això ha repercutit directament a les empreses encarregades de fer els banquets. En declaracions a l’ACN, el sector s’ha mostrat “preocupat” per les conseqüències que els hi pot suposar haver d’estar setmanes aturats. De moment, estan traslladant les celebracions dels mesos de març i abril i, en alguns casos, fins i tot es plantegen els del maig. Alerten, però, que tampoc hi ha tantes dates disponibles al calendari si es vol mantenir la celebració aquest 2020.

Espai Gastronomia és una de les que viu una de les situacions més particulars. Disposa de quatre espais, en plena Conca d’Òdena, separats en un radi de poc més de vuit quilòmetres. Dos a la zona aïllada i dos fora.

Carles Carol, CEO de l’empresa anoienca, explica que tenien tot el març complert amb casaments, inclòs el passat cap de setmana. Inicialment, el podrien haver celebrat –encara no s’havia decretat l’estat d’alarma- sempre que es mantinguessin les limitacions d’aforament, però, 48 hores abans de la celebració i preveient el confinament de la Conca d’Òdena, els nuvis van decidir posposar-lo. “Té un cost per a l’empresa, però la situació es mereix esforç per part de tothom”, explica Carol.

De la mateixa manera, Espai Gastronomia també ha proposat la celebració a la resta de parelles que s’havien de casar aquest mes de març “sense cost” i amb la voluntat de que “puguin mantenir la celebració”.

Espai Gastronomia, ofereix, a més, casaments al castell de Tous amb una particularitat: les parelles són de fora de l’Estat. Algunes parelles ja els hi ha traslladat la seva preocupació sobre si podran viatjar. “De moment tenim l’esperança que sí, perquè són al mes de juny”, diuen.

Pel que fa a la plantilla, alguns treballen a distància. Amb els que no es pot, explica Carol, s’han redistribuït jornades. Dels cinc dies, en treballen tres i es van rotant. Ho fan en diferents espais físics, en equips de dos, “i extremant les mesures de seguretat”.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*