Inici Destacats La Casa del Teatre Nu obre temporada amb una nova producció

La Casa del Teatre Nu obre temporada amb una nova producció

COMPARTIR

La companyia anoienca Teatre Nu, ha presentat aquest dimarts als mitjans de comunicació el seu projecte cultural que té com a objectiu acostar el teatre a la ciutadania des de La Casa del Teatre Nu, el seu espai de treball ubicat a Sant Martí de Tous. Un espai que va obrir la seves portes fa tres anys i que des de llavors ha vetllat per què el teatre formi part de la vida quotidiana de la gent.

“La lleugeresa i altres cançons”, nova proposta

L’espai acull les creacions i coproduccions de la companyia, un programa de visites escolars per acostar l’ofici als alumnes del nostre país i l’escola de teatre de La Casa. També acull un cicle de programacions d’espectacles i residències per a creadors que vulguin fer créixer els seus projectes.

Fruit d’aquestes residències, neix el seu últim espectacle “La lleugeresa i altres cançons”, un espectacle escrit per Víctor Borràs (director de Teatre Nu) i Ivan Benet (actor i director) amb Aida Oset (actriu i cantant) que estrenaran a la pròxima edició del Festival Temporada Alta i prèviament podrà veure’s aquest dissabte 22 a les 20h a La Casa del Teatre Nu -les entrades ja estan exhaurides- i a la Sala Beckett de Barcelona la primavera de l’any que ve. Un espectacle que mostra la lleugeresa que contamina el nostre imaginari col·lectiu i individual. Un homenatge a les infermeres i un conte cantat per mostrar l’impuls que ens empeny a trencar lligams, a abandonar-nos a la provisionalitat, l’evanescència, la frivolitat i la virtualitat. Aida Solà se sent “molt afortunada” de protagonitzar “un monòleg a mida”.

Un projecte teatral “inusual”

Un dels autors de l’espectacle, Ivan Benet, ha lloat el projecte de La Casa del Teatre Nu, especialment perquè “és inusual en aquest país, perquè sembla que només es pugui fer teatre a Barcelona”. Benet ha destacat, a més, que “hem pogut treballar d’una forma que no es pot fer a Barcelona”, amb tres setmanes d’stage, reescriptura de l’obra i tres setmanes més, segons ha explicat l’actor i director.

Les visites escolars a La Casa

La Casa del Teatre Nu ofereix a les escoles la possibilitat de viure una jornada per conèixer com treballa una companyia de teatre i quins són els secrets i les feines que hi ha darrere de tot procés creatiu. Un experiència única que permet viure el teatre amb molta proximitat amb activitats molts diverses que van des de veure una obra de teatre a la petita sala de La Casa fins a diversos tallers on es treballen diferents aspectes del teatre i el seu procés creatiu adaptats a tots els nivells educatius.

Escola de teatre de La Casa

El fet de disposar d’un espai propi com La Casa ha permès als membres de Teatre Nu apostar per fer del seu espai un punt de trobada i creixement de públic crític i sensible i així crear una xarxa de persones que viuen el teatre de ben a prop. D’aquí neix l’Escola de teatre de La Casa, un espai amb gairebé una cinquantena d’alumnes en un municipi de poc més de mil habitants. A part de les classes que s’hi realitzen, els alumnes de l’escola participen activament en la difusió de les activitats que es fan a La Casa, una excel·lent manera d’ajudar a portar públic, ja que qui millor pot fer-ho és qui visqui i formi part del mateix col·lectiu.

Programació d’espectacles

Amb l’objectiu d’apropar la cultura a la resta de la comarca, la Casa del Teatre Nu també té un cicle de programacions mensuals on l’experiència de veure un espectacle a tocar dels actors és molt especial i permet viure’l d’una manera molt més intensa. Una experiència de proximitat que asseguren que tan el públic com els creadors valoren positivament.

Per aquests pròxims mesos, La Casa del Teatre Nu té preparada una programació variada que es farà un cop al mes els dissabte al vespre en el seu petit teatre i que ja han avançat:

Dissabte 22 de setembre a les 20h: La lleugeresa i altres cançons, d’Ivan Benet i Víctor Borràs amb Aida Oset.

Dissabte 20 d’octubre a les 20h: Un pedacito de mi, de Neus Sanz

Dissabte, 3 de novembre: Mrs. Brownie, de Teatre Nu amb Laura Guiteras i Abel Boquera

Dissabte 1 de desembre a les 20h: Sobre els danys del tabac i les ostres D’Anton Txèkhov amb Xavier Graset

A part d’aquestes dates, el dilluns 15 d’octubre La Casa del Teatre Nu celebrarà els seus tres primers anys d’activitat amb un acte especial que comptarà amb la presència de Ramón Simó i Joan Alavedra amb el seu espectacle No more Shakespeare.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*