Inici Teatre «Cartas de las Golondrinas», una emotiva proposta sobre l’emigració, a l’Aurora

«Cartas de las Golondrinas», una emotiva proposta sobre l’emigració, a l’Aurora

COMPARTIR

[Img #2212]L’espectacle Cartas de las golondrinas, de la companyia de Cantàbria Escena Miriñaque, és una emotiva proposta sobre l’emigració que té com a punt de partida la correspondència real dels seus protagonistes. Els relats se situen a la primera meitat del segle passat, quan en període de guerra molts ciutadans van marxar a fer les Amèriques cercant noves oportunitats.

Mitjançant les cartes reals que van intercanviar [Img #2213]els emigrants espanyols al llarg del segle XX amb els que es van quedar al país “veurem, escoltarem, contemplarem la història dels espanyols que van marxar. Les seves raons van ser la guerra, l’economia i la fam, però també hi va haver molta gent que va marxar per qüestions intel•lectuals” assenyala la autora i directora, Blanca del Barrio.

L’obra repassa les motivacions i vicissituds de tots ells, i ho compara amb l’actualitat dels immigrants. Com assegura Del Barrio, “actualment ningú recorda l’altre història, la passada, però contínuament veiem com torna a succeir”. Són relats personals sobre el descobriment d’un nou país, la il•lusió, la lluita, però també de la nostàlgia, la separació i la soledat. Aquesta repetició és descrita per la directora amb la frase que tanca l’espectacle: “Tots som i hem estat i continuarem sent passatgers infinits d’un viatge circular”.

La preocupació central de la directora, Blanca del Barrio, és fer un teatre que provoqui i modifiqui, que interrogui, agiti, que emocioni a l’espectador. Afirma aconseguir-ho, i ho fa amb dues actrius, Noelia Fernández i Esther Aja, que “no tenen un únic personatge, cada carta n’és un de diferent. Fan una encarnació perfecte de cada un d’ells, saben adaptar-se a cada situació, saben enfrontar-se a cada transformació requerida”.

L’espectacle arriba de la mà del Circuito de la Red de Teatros Alternativos, que permet la gira d’una selecció d’espectacles per les diverses sales d’arreu de l’Estat, entre les quals hi ha el Teatre de l’Aurora. Els espectacles seleccionats del Circuito han estat els més votats per les sales associades. Una bona oportunitat per veure el millor teatre que es fa fora del nostre país.

Funcions

Les representacions de Cartas de las Golondrinas es faran el divendres 16 i dissabte 17 de novembre a les 22h i el diumenge 18 de novembre a les 19 h. Les entrades (15 € i 11’50 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Trobada amb les actrius de «Cartas de las Golondrinas»

Després de cada funció hi haurà una trobada amb l’equip de Cartas de las Golondrinas, en què els espectadors que ho desitgin podran conversar amb les integrants de la companyia Escena Miriñaque.

Nova sessió de “La Tertúlia del Teatre”

La setmana vinent, el dimecres 21 de novembre, a les 20 h, tindrà lloc al Teatre de l’Aurora una nova sessió de la «Tertúlia del Teatre». Aquest és un punt de trobada, obert a tothom, dels aficionats a les arts escèniques, per parlar sobre les novetats de la cartellera teatral d’Igualada, Barcelona i del país, així com del teatre en general. Aquestes tertúlies se celebren el tercer dimecres de cada mes, alternativament a l’Ateneu Igualadí i al Teatre de l’Aurora, organitzadors d’aquesta iniciativa. Les sessions són conduïdes per en Josep Maria Ribaudí, aficionat al teatre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*