Inici Cinema «Carta a Eva», premiada al Festival de Biarritz

«Carta a Eva», premiada al Festival de Biarritz

COMPARTIR

[Img #4168]‘Carta a Eva’, la gran història d’Agustí Villaronga, que produeix Televisió de Catalunya, Copia Cero Producciones i Televisió Espanyola, ha guanyat el premi a la millor interpretació femenina i el de millor guió en el Festival Internacional de Programes Audiovisuals (FIPA) que se celebra a Biarritz. ‘Carta a Eva’ gira entorn de tres dones: Juana Doña (una militant comunista), Carmen Polo (la dona de Franco) i Eva Perón (la inconfusible Evita), les quals entrecreuen les seves vides durant la visita oficial d’Eva a una Espanya famèlica i aïllada del món, al juny del 1947.

Julieta Cardinali va obtenir el premi de millor actriu per la seva interpretació d’Eva Peron. I el director d’aquesta producció de dos capítols, Agustí Villaronga, es va endur, juntament amb Alfred Pérez i  Roger Danès, el de millor guió.

‘Carta a Eva’ se situa al desembre de 1946 quan Espanya es troba aïllada del món. A Nova York, una votació dels països membres les Nacions Unides decideix per aclaparadora majoria la retirada de tots els seus ambaixadors. Espanya és sospitosa de ser profeixista, i culpable d’haver simpatitzat amb l’Alemanya nazi i la Itàlia de Mussolini.

En aquest context històric, tres dones defineixen l’època. La primera és Eva Perón, exactriu i actual dona del president argentí Perón. Carmen Polo és la segona dona d’aquesta història; dona de Franco, i anomenada ‘la dictadora del dictador’. I l’última en discòrdia és Juana Doña, condemnada a mort per haver col·locat una bomba a l’ambaixada argentina. Les històries d’aquestes tres dones s’aniran entrecreuant durant la preparació de la visita oficial. Després d’aquesta visita, cap d’elles no tornarà a ser la mateixa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*