Inici Societat Les carreteres locals portaran la fibra òptica a quatre municipis de l’Anoia

Les carreteres locals portaran la fibra òptica a quatre municipis de l’Anoia

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona iniciarà, aquest mes d’abril, les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a quatre municipis de la comarca de l’Anoia com son Calaf, Òdena, els Hostalets de Pierola i Cabrera d’Anoia, a través de la construcció de 5,7 km de canalitzacions en carreteres de la Xarxa Local que han d’estar acabades a finals d’aquest any.

Aquestes obres donaran accés a connexions de banda ampla a un total de 8.494 habitants de la comarca, i l’actuació forma part d’una de les accions prioritàries del Pla de mandat 2016-2017 de promoure que qualsevol persona dins el territori de la demarcació de Barcelona tingui accés a serveis de banda ampla competitiva i de qualitat, en línia amb l’agenda digital europea.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació és de 428.999,93 euros. Així ho han anunciat el diputat el d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant l’acte presentació del projecte als alcaldes de l’Anoia celebrat aquest dilluns al migdia al Campus Motor de Castellolí.

El diputat Jordi Fàbrega, en la presentació aquest dilluns a Castellolí del desplegament de fibra òptica a través de la Xarxa Local de Carreteres. Foto: Diputació de Barcelona

Fibra òptica a 55 municipis de la demarcació

A l’àmbit de tota la demarcació, les obres impulsades per la Diputació de Barcelona permetran fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 55 municipis i 178.540 habitants potencials de la demarcació. El pressupost total de licitació d’aquesta actuació és de 18.899.161,33 €.

El projecte impulsat per la Diputació de Barcelona té la voluntat de promoure que qualsevol persona tingui accés als serveis de banda ampla treballant, alhora, per mantenir l’equilibri territorial de la demarcació. La inversió anunciada per la Diputació de Barcelona permetrà assumir els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través d’un total de 252 km de carreteres, de titularitat pròpia.

El projecte es començarà a realitzar a partir d’aquest mes d’abril a les zones de la demarcació on actualment no hi ha cap xarxa d’accés a la fibra òptica o només n’hi ha una, però s’hi pot actuar per millorar la competitivitat.

Per fer-ho possible s’aprofitaran els projectes que ja es tenien planejats, com a obra ordinària inclosa en la conservació i la millora de la seguretat en les carreteres, i s’incorporarà dins de la de cuneta de formigó la infraestructura per a la fibra òptica.

A la xarxa de transport soterrada, es proposa una secció de 4 tri-tubs de 20 mm i comptaria amb arquetes als extrems, als nuclis de població i als polígons. El projecte s’ha fet de forma coordinada amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i l’acord permetrà a la corporació reservar conductes per al seu possible ús en serveis tecnològicament avançats d’autoprestació sobre les carreteres.

Soterrar la fibra òptica és un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable, de molt altes prestacions, i poc o gens afectat per les condicions ambientals i meteorològiques externes. A més de ser respectuós amb el medi ambient i les persones presenta un risc d’obsolescència molt baix en la propera dècada.

FER UN COMENTARI

*