Inici Societat La carretera de Torredenuça al Pla de Rubió tindrà un itinerari de...

La carretera de Torredenuça al Pla de Rubió tindrà un itinerari de vianants

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona inicia la setmana vinent les obres de construcció d’un itinerari de vianants a la carretera a la BV-1037 entre el nucli de Torredenuça i el Pla de Rubió, dins el terme municipal de Rubió. El projecte té un pressupost de licitació de 482.130 euros i un termini d’execució de quatre mesos, i té per finalitat construir un itinerari separat de la calçada així com l’ampliació d’aquesta.

L’actuació compren l’ampliació de la de la calçada actual per tal d’aconseguir una plataforma mínima de 5,75 metres d’amplada, incrementada en alguns llocs per assolir els sobreamples necessaris en els diferents revolts, la construcció de l’itinerari de vianants de 450 metres amb una amplada lliure de pas de 1,8 metres, així com l’adequació del sistema de drenatge existent a la nova secció transversal, inclosa l’ampliació de l’obra de drenatge del torrent de Can Martí.

Les obres també inclouen l’adequació de la senyalització vertical i l’execució de nova senyalització horitzontal d’acord amb la secció tipus projectada, la instal·lació de barreres de seguretat i baranes per protegir els usuaris de la via, tant pel que fa a vehicles com vianants, la col·locació d’enllumenat al nou itinerari, així com la revegetació de nous talussos i zones fóra d’ús a més del desviament i reposició dels serveis afectats.

Actualment, els residents al petit nucli de Torredenuça, per a poder accedir al nucli del Pla de Rubió, on actualment hi ha un local social, han de fer el seu recorregut pel marge de la carretera en uns 300 metres, creuar la carretera i continuar per un itinerari en terres en els darrers 100 metres. A més, l’amplada actual de la carretera és inferior a 5,50 m en la majoria del tram objecte del projecte.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*