Inici Destacats Els carrers de l’Anoia viuen el Carnestoltes

Els carrers de l’Anoia viuen el Carnestoltes

COMPARTIR

Molts municipis anoiencs van viure el passat cap de setmana les seves celebracions de Carnestoltes. A més d’Igualada o Piera, municipis com Capellades o la Pobla de Claramunt van veure plens de disbauxa els seus carrers.

Capellades recupera la rua

Un dels trets més destacats de la celebració de la festa infantil del Carnestoltes a Capellades ha estat la recuperació de la rua. Aquesta és una proposta que s’havia fet durant molt temps, però ara feia anys que s’havia aturat. Enguany els organitzadors, Xarxa Capellades i l’Ajuntament, van decidir tornar-la a proposar. La comparsa estava dedicada als indis i aquest era el tema suggerit per a tothom qui volgués afegir-s’hi.

Es va sortir de la plaça Jacint Verdaguer i es va anar recollint totes les princeses, cavallers, dracs, protagonistes d’Star War i d’altres… que es van anar trobant pel camí fins arribar al Pavelló Poliesportiu.

Després de berenar, mentre la primera Reina del Carnestoltes de Capellades saludava a tots els seus convidats, es va començar a prendre posicions per ballar sense parar al ritme de Jaume Barri.
Abans d’acabar, com no podia ser d’una altra manera, globus i confetti van caure sobre els nens i nenes.

Disfresses, confeti i música omplen la Pobla de Claramunt per carnaval

La Pobla de Claramunt es va omplir, el divendres 9 i el dissabte 10 de febrer, de disfresses, confeti i música amb motiu del carnestoltes.

Unes 300 persones van ballar amb la música del DJ Zolood a la festa que va organitzar l’Associació Cultural Barrufet Roig, el divendres 9 de febrer a l’Ateneu Gumersind Bisbal. Hi havia disfresses per triar i remenar: barrufets, presoners, guàrdies civils, pirates, entre d’altres personatges. La disfressa guanyadora va ser un grup que anaven vestits de Conguitos i que van rebre com a obsequi un lot amb diferents productes, com ampolles de Vins Claramunt i de la cervesa artesana La Lenta.

La gresca va començar a les 12 de la nit i va acabar cap a les 6 de la matinada. Abans d’entrar a la sala, al vestíbul de l’Ateneu, hi havia un Phtococall on els assistents a la festa es podien fer fotos.

El dissabte 10 de febrer, a partir de les 5 de la tarda des de la plaça dels Països Catalans, va sortir la rua, animada pel grup de batucada Els Bombollers, de Cervera. Aquesta formació, vestits de mexicans, va encapçalar la desfilada de disfresses. N’hi havia de tot tipus, com princeses, fades, herois i heroïnes, elefants, pallassos, entre d’altres personatges de fantasia.

La rua va recórrer diversos carrers del poble finalitzant a l’Ateneu Gumersind Bisbal, on Els Bombobllers encara van tocar una estona més. Després els nens i nenes disfressats van poder berenar.

La festa de carnaval a la Pobla de Claramunt es tancarà el diumenge 18 de febrer amb la festa que organitzarà l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El ball començarà a les 6 de la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal i anirà a càrrec del músic Bartomeu. Es premiarà les tres millors disfresses.

Primer cap de setmana de Carnestoltes als Hostalets de Pierola

Durant el passat cap de setmana es van celebrar diverses activitats associades al Carnestoltes. El divendres es va celebrar la rua escolar i dissabte el carnaval pirata a Can Fosalba, amb la recerca del tresor, concurs de disfresses en tres categories, sopar i ball. Un gran ambient que es va viure al Casal Montserrat d’aquest barri hostaletenc gràcies a l’organització de l’Associació Sociocultural de Veïns i Propietaris de Can Fosalba, els Joves de Can Fosalba i la col·laboració de l’Ajuntament.

Les festes de Carnaval no han finalitzat encara als Hostalets de Pierola. Aquest dissabte 17 de febrer a partir de les 21.30h començarà la festa gran del Carnaval al Casal Català amb ball disfresses i premis de fins a 300€.

Carnestoltes al Residencial ViuB1 d’Igualada

El Residencial ViuB1 d’Igualada, va celebrar la seva particular festa de Carnestoltes, el passat divendres 9 de Febrer. Els residents, van gaudir d’una tarda molt divertida. Disfressats amb mascares, barrets, perruques i faldilles Hawaiianes, realitzant jocs, cantant cançons i ballant fins al punt d’acabar en una llarga conga, que va inundar el passadís que condueix del gimnàs al vestíbul del complexe. En acabar, els esperava un berenar, que va reunir a una cinquantena de persones, que seguien xerrant i rient animadament, oblidant per una estona el gèlid fred que aquests dies fa a fora.

FER UN COMENTARI

*