Inici Destacats Carolina Telechea serà la número 3 d’ERC per a les eleccions al...

Carolina Telechea serà la número 3 d’ERC per a les eleccions al Congrés dels diputats

COMPARTIR

Esquerra Republicana de Catalunya ha situat de número tres a la llista per a les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d’abril l’actual diputada igualadina Carolina Telechea. Tancarà el trio de noms del capdamunt de la candidatura per darrere d’Oriol Junqueras i de Gabriel Rufián. Els republicans reserven el número quatre per Joan Josep Nuet.

Joan Tardà, que ha anunciat la voluntat de no tornar-se a presentar a les eleccions, ocupa, de manera simbòlica, l’últim lloc de la candidatura per la circumscripció barcelonina.

La primera diputada anoienca

Carolina Telechea és diputada al Congrés des del maig de 2018, quan va ocupar l’escó deixat per Ester Capella en ser nomenada consellera de Justícia. Era la primera dona anoienca que arribava al Congrés madrileny i el primer representant de la comarca en més d’un segle.

Telechea és regidora d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada des de l’any 2015, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona amb Postgrau en Práctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Col·legiada des de l’any 2006, exerceix amb despatx propi a Igualada i a Barcelona des de l’any 2011.

Anteriorment ha estat treballant al Consell Comarcal de l’Anoia com a tècnica del Servei d’Assessorament Tècnic als Ajuntaments i com a tècnica de l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor, i a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui com a coordinadora – tècnica responsable del Projecte d’Intervenció Integral del Barri de Sant Maure.

FER UN COMENTARI

*