Inici Destacats Un carnet jove local i beques de transport, entre les propostes en...

Un carnet jove local i beques de transport, entre les propostes en joventut d’ERC Igualada

COMPARTIR

ERC Igualada ha presentat aquesta setmana les seves propostes en matèria de joventut en una roda de premsa amb el candidat a l’alcaldia, Enric Conill, i membres de la candidatura republicana.

Una d’aquestes és l’ampliació d’horaris de la biblioteca. Paula Berrocal ha explicat que en cas de governar faran “que obri cada dia i sense interrupcions durant els migdies. Alhora, en època d’exàmens habilitarem sales complementàries pels estudiants en centres cívics i equipaments municipals i augmentarem encara més els horaris per poder donar resposta a la necessitat de molts joves.

Els republicans també proposen el carnet jove igualadí, “que permetrà als joves accedir als actes culturals de la ciutat (teatre, cinema, concerts…) a un preu molt més baix. Alhora, també servirà per oferir descomptes als joves en els comerços locals. Amb això s’aconsegueix fer més accessible la cultura al jovent i alhora crear un hàbit de compra en el comerç local i de proximitat”.

El servei de Monbus Hispano Igualadina també continua al punt de mira d’ERC. Joan Mangues ha explicat que “des de fa molts anys que les Joventuts d’Esquerra reivindiquem que l’única solució possible per tenir un bon servei de transport públic és el rescat de la concessió, o sigui canviar de companyia per la prestació del servei de transport públic entre Igualada i Barcelona. El govern municipal sempre s’ha posat al costat de la companyia i nosaltres ens comprometem a lluitar per expulsar a Monbus”.

ERC també proposa la creació d’habitatge públic. El preu del lloguer ha pujat un 20% durant els darrers cinc anys a Igualada. Laura Farreras ha recordat que “hi ha uns 2000 pisos buits a la ciutat i molts pocs pisos de lloguer accessible. Per això proposem crear-ne 150 per tal d’oferir al jovent una alternativa econòmica i assequible per poder-se emancipar i desenvolupar la seva vida a Igualada”.

Sergi Guillén ha explicat l’eix d’impuls a l’ocupació juvenil a Igualada: “volem que els joves puguin viure i treballar a Igualada dignament. Per això oferirem ajudes a les empreses igualadines que contractin a joves amb unes condicions laborals dignes per tal de fomentar l’ocupació juvenil i oferir més oportunitats al jovent de la ciutat”.

David Tarrida ha exposat la proposta d’ERC de connectar “amb busos llançadora Igualada amb Castellbisbal (Renfe) per tal d’oferir una alternativa al tren i a Monbus. D’aquesta manera connectarem Igualada a Barcelona amb només 1 una hora de trajecte. També oferirà connexió ràpida amb Vilafranca, Manresa, Martorell i la UAB”.

En la mateixa línia, David Prat ha explicat que “ajudarem al jovent i a les seves famílies amb beques als estudiants que ho necessitin per tal d’ajudar-los a pagar el transport públic per anar a estudiar, tant formació universitària com formació professional. No podem permetre’ns que cap jove deixi d’estudiar per falta de recursos. Aquesta ajuda ha d’arribar al 80% dels estudiants i han de ser d’entre 916,50 i 183,30 euros, en funció del nivell de renda de les famílies”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*