Inici Festes El Carnestoltes mobilitza un miler de persones a Vilanova del Camí

El Carnestoltes mobilitza un miler de persones a Vilanova del Camí

COMPARTIR

Més d’un miler de persones van viure el Carnestoltes a Vilanova del Camí el passat dissabte, tant a la festa infantil que organitza l’Associació Cultural Camp del Rei com a la rua d’adults.

Un total de 800 persones han participat a la Rua de Carnaval 2018 de Vilanova del Camí. Finalment 18 comparses es van inscriure a la rua i al concurs que aquest any, ha mantingut el nivell de participació respecte l’edició anterior.

Passat un quart d’onze de la nit, les carrosses arribaven a Can Papasseit i la música esperava amb el DJ PAKO fins dos quarts de dotze que va començar l’espectacle de “Raggatunning”. La festa va acabar amb el DJ pels joves que va punxar fins dos quarts de cinc de la matinada.

La regidora Imma González ha posat molt bona nota a la festa organitzada per La Xispa i ha valorat de manera positiva el paper dels “controladors”, una figura que han incorporat aquest any, per evitar el consum d’alcohol entre els menors i que segons la regidora ha fet un paper “discret”, però ha servit per alertar d’un possible incident.

Des de la regidoria han felicitat a les entitats, les AMPA i escoles així com a tots els participants que van sortir a la rua. També han destacat “la coordinació i la bona feina realitzada per la Policia, Protecció Civil, Comissió de Festes i Jurat que van fer possible que l’acte transcorregués de forma excel·lent”.

Els premis van ser ben acollits i el jurat va ser unànime a l’hora de les adjudicacions. De cara a l’any que ve la regidoria espera poder ampliar la dotació del concurs de Carnaval. La relació dels quatre quarts premis, dotats amb 100 € cadascun, es va lliurar amb la col·laboració dels patrocinadors que han fet possible aquestes aportacions econòmiques.

PRIMER PREMI dotat amb 400€, per a la comparsa de Camp del Rei “Les nenes ja no volen ser princeses” entregat per l’alcaldessa Noemí Trucharte. La mateixa comparsa va guanyar, la setmana passada, el primer premi al Carnestoltes d’Igualada.

PRIMER PREMI La Xispa dotat amb 400€, per a la comparsa jove Disco-Azteca (grup d’amics) entregat per integrants de La Xispa.

SEGON PREMI patrocinat per ACÚSTIC ANOIA dotat amb 200€, per #Farts de fantasmes de l’Ampa Joan Maragall, entregat per la Regidora de Cultura Imma González.

QUATRE TERCERS PREMIS
Premi patrocinat per Zafiro Tours dotat amb 100€ per a la comparsa “Els Indis de la Pau” entregat per Jeni Bordera i Javier Bordera (propietaris del negoci).

Premi patrocinat per Obras Algar dotat amb 100€, per la comparsa Equipo Saurus (Grup d’amics) entregat pel Jurat (Jordi Pérez, Laura Pavón, Adrián (hereu) i Pepi (Comissió de Festes).

Premi patrocinat per Gràfiques Vilanova dotat amb un val de 100€ en productes gràfics, per a la comparsa “Un mon màgic” (grup d’amics) entregat per Manolo Cano en nom de Gràfiques Vilanova.

Premi patrocinat per Supermercats Sebastián dotat amb un val de 100€ en productes en els seus establiments, per a la comparsa “Els pirates Cabrera” entregat per Queta i Ceci (Comissió de Festes).

PREMI A LA COMPARSA MÉS CRÍTICA, dotat amb 75€ a la comparsa “Vilanova Ciudad de Vacaciones”, entregat per Toni i Pepi (Comissió de Festes).

PREMI A LA MILLOR COMPARSA PETITA, dotat amb 100€ per a la comparsa “Los Q” entregat per Ana i Jéssica (del Departament de Cultura).

PREMI A LA MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL ADULTS dotat amb 50€ per a la comparsa “Hippies” entregat pel Jurat (Jordi Pérez, Laura Pavón, Adrián (hereu) i Pepi (Comissió de Festes).

PREMI A LA MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL JOVES dotat amb 100€ per a la comparsa “Circ Capicapó” entregat per integrants de La Xispa.

L’actualitat política local i nacional es va deixar veure al carnestoltes vilanoví. Per una banda, una comparsa denunciava l’empresonament de líders independentistes amb icones com urnes, una gàbia o llaços grocs. En un àmbit més local, l’alcaldessa Noemí Trucharte va tornar a transformar-se en un personatge malvat, ironitzant així sobre el paper que se li atribueix després de la moció de censura. L’any passat es va disfressar de Malèfica i enguany ha triat una altra dolenta de Disney, Cruella de Vil.

Uns 300 infants desfilen a Can Papasseit, pel carnaval del Camp del Rei

La 33a edició del Carnaval infantil del Camp del Rei va aplegar dissabte, a Can Papasseit, gairebé 400 persones, 300 de les quals eren nens inscrits per participar del concurs on també hi havia una dotzena de comparses. Manolo Cano, el president de l’Associació Cultural Camp del Rei, feia una valoració molt positiva i destacava la feina de l’entitat, “tant per l’experiència dels més veterans com per la frescor i la inquietud dels més joves”.

Després de recórrer els carrers del barri amb música i gresca, els participants van desfilar a l’escenari, sota la supervisió del Jurat que enguany, estava integrat per Cristina Sánchez, en representació de La Xarxa Igualada; l’artista Marilú Martínez-Ruiz, i el regidor de Cultura d’Igualada, Pere Camps.

El premi de 125€ a la comparsa més marxosa va ser per a l’Ampa Joan Maragall “Farts de fantasmes” i l’altre premi del mateix import i que premiava el millor vestuari, fou per “Al mal temps bona cara”, integrada per les llars d’infants municipals La Baldufa i El Molinet. Cano destacava la satisfacció pel fet que La Baldufa arrossegués El Molinet en aquest carnaval, amb l’excusa de celebrar el desè aniversari.

Pel que fa als premis individuals van recaure sobre les “Nines russes”, el primer; “El Pop marxós”, el segon, i el tercer per a “Jack esqueletor i la novia cadàver”. I entre les petites comparses, els guanyadors van ser: “Mariposas de la vila”, “Fruitis”, i “Els arlequins”. El Premi Verd amb trofeu i xec de 50€ va ser per uns dracs fets amb cartró “Els Drakines” i el premi familiar va ser per “Policia local Oliver”.

Una de les observacions que han fet des de l’associació és que de cara l’any que ve, volen potenciar les disfresses d’adults ja que han vist que els pares i altres familiars s’involucren cada cop més.

Un any més, la gent del Camp del Rei es mostra molt contenta de com s’ha desenvolupat la festa i Manolo Cano donava les gràcies a tots els col·laboradors, comerços, el personal de l’Ajuntament i totes aquelles persones que han donat un cop de mà d’una manera o altra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*