Inici Gent Carme fa memòria de les seves llegendes en una xerrada

Carme fa memòria de les seves llegendes en una xerrada

COMPARTIR

[Img #2516]Una llegenda és una narració, oral o escrita, d’aparença més o menys històrica, amb una major o menor proporció d’elements imaginaris o mitològics. Són populars (de formació més o menys espontània o inconscient), erudites o fruit d’una combinació d’elements de tots dos orígens. Les llegendes poden repetirse en diferents indrets canviant de personatges, però conservant la mateixa historia.

Al casal de Carme, el passat dilluns es va fer una sessió -dins de l’espai de dinamització de gent gran- on es recollien les llegendes del municipi, uns relats que es van posar en comú amb la voluntat de compartir i recuperar  aquesta part de la historia del poble.

Les llegendes exposades, en aquest cas, parlaven de la Mare de Deu de Collbás, La Meuca (gamarús), la pedrera d’Orpí, i El pí de les pinyes d’or.

Els participants van poder gaudir, comentar i recordar aquests relats, que van ser aportats pel propi alcalde del municipi, Jordi Sellarès, a qui els participants agraeixen la col.laboració.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*