Inici Societat Carme completa el traçat original de la ruta de l’aigua del Molí...

Carme completa el traçat original de la ruta de l’aigua del Molí Major

COMPARTIR

La setmana passada van finalitzar les obres de construcció de la passera, en forma de gual inundable, que ha permès unir les dues ribes de la Riera de Carme al seu pas per darrera el camp de Cal Ros.

L’actuació, finançada per la Diputació de Barcelona, estava pendent d’execució des de fa temps i s’ha hagut d’adaptar degut a la pandèmia.

S’ha pogut desenvolupar el recorregut ideat inicialment i que segueix el traçat natural de la riera, gaudint d’un paisatge encisador a tocar de l’aigua i sortejant el bosc de ribera. En aquest sentit, s’està acabant de rehabilitar un corriol que connecta la passera amb la zona dels horts, passant per una resclosa que nodria l’antic rec que canalitzava l’aigua i que alimentava les zones de cultiu de l’entorn fins arribar al Molí Major.

Aquesta actuació culmina el projecte de les rutes de l’aigua engegat ja fa uns anys i que representa el llegat patrimonial i natural de Carme, amb la riera com a eix vertebrador del mateix. Des de l’ajuntament s’està treballant en la millora de la senyalització de les rutes, així com en un inventari de camins secundaris que se’n deriven, de manera que es pugui disposar d’un mapa de petites rutes al voltant del poble i el seu entorn més proper. L’objectiu és oferir rutes ben senyalitzades, amb poc desnivell i sense barreres per fer-les accessibles a tothom, en la mesura que sigui possible.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Toda mejora del entorno natural, es algo maravilloso. Poder caminar por donde años se venia haciendo con regularidad, un placer para los sentidos. Pero mi critica es mas por la falta de mantenimiento de estos entornos paisajísticos, que han costado un dineral y ves que hay zonas que es imposible pasar. Inauguración todo muy bonito con el paso de los meses, todo se olvida. Desde el parking hasta Santa Càndia en el mes de Julio, zonas con dificultad de paso.

FER UN COMENTARI

*