Inici Societat Carme clou un curs per a persones cuidadores

Carme clou un curs per a persones cuidadores

COMPARTIR

[Img #4613]El dijous 7 de febrer, la tècnica d’igualtat del Consell Comarcal i l’alcalde de Carme, juntament amb una regidora del consistori, van cloure el curs de formació i grup d’ajuda mútua adreçat a per a persones del municipi de Carme que tenen cura de familiars dependents, iniciat el 25 d’octubre passat. El curs ha estat subvencionat per l’Oficina de Promoció de Polítiques d’Igualtat Dona-Home de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Carme.

Les 11 persones assistents, apuntades a proposta de la treballadora social, van rebre l’acreditació de la seva assistència i ara tenen el repte de constituir-se en grup d’ajuda mútua per seguir treballant i compartint les seves vivències.

Totes les sessions es van realitzar als locals del Casal de Carme els dijous de 10 a ¾ de 12 del matí i ha tingut una durada total de 13 sessions; les primeres sis sessions de formació foren de continguts teòrics i pràctics, i a les set darreres treballaren el suport emocional i l’acompanyament a la persona cuidadora.

L’objectiu principal de la formació era la de proporcionar les habilitats necessàries a les persones cuidadores per millorar la quali¬tat de vida de la persona dependent i, al mateix temps, ajudar-la a tenir cura de si mateixa, incidint en l’economia d’esforços i en el suport emocional.

Concretament, s’ha treballat l’adquisició de coneixements pràctics per a efectuar cures, s’ha proporcionat eines per a millorar la comunica¬ció entre la persona cuidadora i l’atesa, s’ha ajudat a resoldre problemes concrets i situacions difícils que es presenten en les activitats de la vida diària, s’ha informat dels recursos existents a la comunitat i s’ha creat un espai de reflexió i d’ajuda mútua.

Les persones assistents van manifestar estar molt satisfetes amb el treball desenvolupat i van expressar el seu interès per continuar participant en activitats formatives i d’interrelació personal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*