Inici Societat Carme acull la primera trobada de persones amb el cognom Carme

Carme acull la primera trobada de persones amb el cognom Carme

COMPARTIR

El passat dissabte 1 de juny de 2019, es va celebrar a Carme, la primera trobada de persones amb el cognom Carme. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Jordi Carme Roig, natural de Tortosa i que resideix actualment a Igualada. Jordi Carme, aficionat a la genealogia, ha confeccionat l’arbre genealògic de la família Carme i ha redactat un llibre amb la història familiar, que avarca un període de tres-cents anys i documenta les històries personals de cada membre de l’arbre amb ressenyes personals i històriques.

Segons la prestigiosa obra Onomasticon Cataloniae de Joan Coromines, on es recull l’origen dels noms de persones, explica que el cognom Carme és un dels anomenats toponímics, és a dir que aquest llinatge tingués la seva casa solar en el lloc del municipi anoienc de Carme i va prendre d’aquí el seu nom. Malgrat això, pràcticament tots els Carme de l’actualitat tenen el seu origen familiar en la vila de Talarn (Pallars Jussà), amb documentació fins a principis del S.XVII que així ho justifica.

En el dia de la trobada, es va presentar a la família, el llibre “Els Carme de Talarn”, escrit per Jordi Carme. L’obra recull deu generacions d’història familiar, molt lligada a la història de Catalunya dels darrers tres-cents anys. La trobada va tenir lloc al Restaurant Marcet de Carme i va reunir unes cinquanta persones de la família Carme vingudes de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Joan d’Espí, Reus, Tortosa, Sitges i Saragossa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*