Inici Destacats Carles Mundó: ‘apliquen la Constitució Espanyola com si fos el Codi Penal’

Carles Mundó: ‘apliquen la Constitució Espanyola com si fos el Codi Penal’

COMPARTIR

ERC ha celebrat aquest dijous el seu acte central a Igualada per la campanya del Referèndum. Amb la reivindicació de la llibertat dels detinguts dijous, els republicans han aplegat centenars de persones al Parc Garcia Fossas de la capital de l’Anoia.

El regidor igualadí Enric Conill ha obert l’acte assegurant que “això ja no va ni tan sols de democràcia, va de dignitat” i va advertir que “cal que hi siguem tots” l’1 d’octubre. La senadora Mirella Cortès va lamentar que “qui ens havia de dir que tindríem presos polítics al segle XXI” i va afegir que “quan més ens amenacen més creixem nosaltres”, malgrat que “estem en una excepcionalitat en la que mai haguéssim volgut trobar-nos”.

El diputat Roger Torrent va afegir que “encara que ens detinguin a tots, això ja no ho para ningú”. El diputat i alcalde de Sarrià de Ter va lamentar que “vivim un estat d’excepció” i va esperonar al nombrós públic assegurant que “ens hi juguem molt l’1 d’octubre, ens ho juguem tot i hem de resistir”. La diputada igualadina Alba Vergés va recollir el testimoni recordant les mobilitzacions a la ciutat del passat dimecres i mostrant-se “cansada d’un Estat que no escolta la gent, que està al servei de la seva Corte, la mateixa que hi havia als anys 70, quan Franco era viu”. Vergés va interpel·lar als votants del PSC, demanant-los que “no permeteu que us facin còmplices de la repressió política” i va reivindicar que l’1-O no és un cop d’estat: “aquí els cops d’estat només s’han fet amb tricornis”.

L’acte el va cloure el conseller de Justícia del govern català, Carles Mundó, que va arrencar la seva intervenció advertint que “si hi ha algú de la Fiscalia aixecant acta, que consti que estem fent ús dels nostres drets fonamentals” i va reivindicar que “fer que la gent pugui votar no és cap delicte”. Mundó també ha lamentat que l’Estat enviï les seves forces de seguretat a buscar urnes i paperetes amb un nivell 4 d’alerta terrorista. El conseller ha recordat també que “l’aeroport del Prat estava col·lapsat perquè no arribaven 20 guàrdies civils i ara arriben 4.000 perquè la gent no pugui votar”. Per al titular de Justícia, les actuacions dels darrers dies faran, “tard o d’hora” que el Tribunal europeu dels Drets Humans “faci posar vermell l’Estat”. Carles Mundó considera que des del govern de l’Estat “apliquen la Constitució Espanyola com si fos el Codi Penal”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*