Inici Teatre Carla Bisbal i Martí Rossell guanyen el concurs de crítica teatral infantil...

Carla Bisbal i Martí Rossell guanyen el concurs de crítica teatral infantil i juvenil de La Mostra d’Igualada

COMPARTIR

El III Concurs de crítica teatral de La Mostra d’Igualada, organitzat conjuntament per la fira i l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana integrada per més de 40 crítics del país, ha rebut un total de 69 obres. D’aquestes, 50 corresponen a la categoria infantil (primària) i 19 a la juvenil (secundària i batxillerat). El concurs arriba a la tercera edició amb l’objectiu de revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere.

El jurat del concurs, format pels crítics de Recomana Jordi Bordes, Iolanda G. Madariaga i Núria Cañamares (en les categories infantil i juvenil) i Carme Tierz (en la juvenil), ha atorgat el primer premi en la categoria infantil a Carla Bisbal Belenguer, d’11 anys, per la seva crítica d’‘Euria (Pluja)’ de la companyia basca Markeliñe. El primer premi en la categoria juvenil ha estat per Martí Rossell Pelfort, de 14 anys, pel seu text sobre ‘A mi no me escribió Tenesse Williams’ de la Cia. Roberto G. Alonso.

El segon i tercer classificats en la categoria infantil són Laura Batalla Vilà, d’11 anys, per la crítica de ‘El petit piano’ del Centre de Titelles de Lleida i Sira Díaz-Guerra i Prats, també d’11 anys, per ‘Euria (Pluja)’. D’altra banda, en la categoria juvenil, Biel Rossell Pelfort, de 12 anys, i Cristina Batalla Vilà, de 13 anys, han quedat en segona i tercera posició, respectivament, pels seus comentaris crítics sobre ‘El col·leccionista de pors’ de L’Estenedor Teatre i ‘El Petit Piano’.

Els guardons consisteixen en un diploma i vals de compra dotats en 100, 50 i 25 euros, en funció de la classificació, gentilesa de les llibreries Abacus Cooperativa, Cal Rabell i Llegim…? Llibreria.

Les crítiques guanyadores del III Concurs de crítica teatral es poden llegir als webs lamostraigualada.cat i recomana.cat, i les dues primeres ja es van poder escoltar per Ràdio Igualada en veu dels mateixos autors en el programa especial de la Diada de Sant Jordi que l’emissora va emetre en directe des de la plaça de Cal Font.

A més a més de les valoracions sobre els espectacles vistos a la fira i una crònica d’ambient de la 28a edició, enguany Recomana ha tornat a estar present a La Mostra dinamitzant dues postfuncions anomenades ‘QDM amb els actors?’ per tal que el públic pogués conversar directament amb les companyies Ones i Jove Teatre Regina un cop finalitzades les funcions d’’Ones’ i ‘Ningú et va dir que fos fàcil’. Van tenir lloc dissabte i diumenge al migdia al pati de L’Escorxador –seu de La Mostra JOVE– amb molt bona acollida.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*