Inici Destacats Càritas promou l’aprenentatge del català a través de les competències personals i...

Càritas promou l’aprenentatge del català a través de les competències personals i laborals

COMPARTIR

Des de Càritas fa temps que acompanyen a dones procedents d’altres països, que presenten dificultats  amb l’idioma, fet que els hi impedeix l’accés a altres nivells d’acompanyament adreçats a la formació i/o inserció sociolaboral.

Fent un anàlisis van detectar que una de les barreres que dificulta l’aprenentatge de llengües és la manca d’aplicació dels aprenentatges en la vida quotidiana. També cal tenir en consideració que les diferents problemàtiques que sorgeixen al voltant de la immigració sovint no s’analitzen des d’una perspectiva de gènere, i així també detecten com sovint els rols associats a les dones i la manca d’autoconeixement i autoestima afegeixen dificultats alhora de vincular-se a qualsevol acció formativa o laboral.

És per aquest motiu que des de Càritas, s’ha realitzat la 5a edició del curs de competències +QParaules, dirigit a dones, on es reforça la llengua catalana per facilitar la comunicació, es treballa en tallers participatius on les alumnes s’aproximen a altres aspectes més competencials i laborals. A través de sessions de treball centrades en l’autoconeixement i l’autoestima, adquireixen habilitats personals i laborals que els serviran per agafar forces i motivació per fer front al futur.

Uns aspectes que destaquen des de l’entitat han estat que el grup ha fet una connexió molt forta, s’ha creat un bon clima de treball i les alumnes han creat vincles entre elles que els permet ampliar la seva xarxa social. S’ha observat una evolució de totes les alumnes tant en la comprensió i expressió del català com a nivell d’autoconeixement, autoestima i autoconfiança que els hi pot servir per formar-se i créixer personalment. El passat 15 de juny va finalitzar el curs amb la posterior entrega de diplomes a les participants.

Aquest curs és una de les accions que es desenvolupen dins del departament de recerca de feina de Càritas, cofinançat pel POISES-Programa Operatiu d’Inclusió social i econòmica social 2020-2023.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*