Inici Societat Càritas ja ha atès més de 1.900 persones aquest any

Càritas ja ha atès més de 1.900 persones aquest any

COMPARTIR

Càritas Arxiprestal de l’Anoia-Segarra ha atès a Igualada un total de 1.904 persones entre gener i setembre d’enguany. Segons el seu director, Joan Farrés, aquesta xifra “ja supera el total de persones ateses durant tot l’any passat, que van ser 1.891”. Davant d’aquest fet, Farrés ha constatat que ens trobem davant d’una situació “molt preocupant” i ha fet una crida a la població “a fer donatius econòmics per fer front a l’augment de peticions que vindran durant l’hivern per pagar despeses com ara la llum o aigua”. Farrés ha explicat que en aquests moments els usuaris de Càritas són 50% persones immigrants i l’altre 50% “gent del país”.

[Img #1946]El director de Càritas a Igualada ha exposat que la situació a l’entitat “és molt preocupant”, ja que les persones que han trucat a les portes de Càritas fins el mes de setembre “ja supera les persones ateses durant tot el 2011”. Fins ara, han passat per l’entitat un total de 1.904 persones, mentre que l’any passat se’n van atendre 1.891. Pel que fa als casos que se’n fa seguiment, fins el mes de setembre se n’han fet 370 i Farrés preveu que “se superaran els 503 casos fets durant l’any passat”.

Segons Farrés, la persona que acudeix a Càritas demana principalment per alimentació. A Igualada se serveix menjar a unes 500 famílies mensualment “a partir de menjar que recollim en campanyes de recollida d’aliments o que provenen de la comunitat europea”. Tot a això, Farrés ha manifestat que l’ajut en aliments “està solucionat a Igualada” però ha alertat que “ens falten donatius econòmics per fer front a despeses que ara arribaran com ara els ajuts per pagar la llum o l’aigua”.

El director de l’entitat creu que la situació s’ha agreujat a la ciutat respecte l’any passat perquè “molta gent ja no rep cap tipus d’ajut ni tampoc el subsidi d’atur” i, per tant, “no tenen cap ingrés”. A més, Farrés ha constatat que el 2011 “moltes de les persones que ateníem eren immigrants però ara ja no. En aquests moments el 50% són persones immigrants i l’altre 50% gent d’Igualada, del país”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*