Inici Societat Caritas busca voluntariat per a un projecte de mentoria amb joves adolescents

Caritas busca voluntariat per a un projecte de mentoria amb joves adolescents

COMPARTIR

Les desigualtats socials i educatives persisteixen. I molts joves no compten amb prou oportunitats per trencar amb el cercle de la pobresa, es troben en situació de vulnerabilitat per diferents causes com, per exemple, tenir pocs recursos o no disposar d’una xarxa familiar estable on recolzar-se.

Davant d’aquesta realitat, Càritas Anoia-Segarra va endegar el curs passat un projecte de mentoria jove que pretén compensar aquesta carència que tenen alguns joves de referents adults que els poden ajudar en el seu recorregut educatiu i social. Des del mes de febrer al juny de 2021 s’ha realitzat aquest projecte en col·laboració amb l’Institut de Santa Margarida de Montbui.

En el projecte, un jove mentor (estudiant universitari o de grau superior) acompanya a joves estudiants de la ESO perquè puguin anar guanyant confiança i motivació, i d’aquesta manera assegurar l’èxit acadèmic. Aquesta primera experiència de projecte de mentoria jove a Càritas, es va concretar en l’acompanyament a 6 parelles formades per persona mentora i alumne/a mentorat.

Els resultats positius d’aquesta iniciativa han fet que Càritas opti per ampliar el projecte en el curs 2021/22, on s’incorporaran a col·laborar dos centres de la ciutat d’Igualada, l’Institut Pere Vives Vich i l’Institut Badia i Margarit.

L’objectiu es poder ampliar a un total de 20 parelles de mentoria, per això Caritas busca persones joves que estiguin fent un grau superior o cursant estudis universitaris, que visquin a la conca d’Òdena i que disposin d’un parell d’hores a la setmana per acompanyar i convertir-se en referents adults en positiu per a joves estudiants de secundària. Les persones voluntàries interessades poden contactar a través de l’adreça de correu-e  mentoria.jove@caritasbv.cat

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*