Inici Festes Carbasses de rècord a Calaf per Tots Sants

Carbasses de rècord a Calaf per Tots Sants

COMPARTIR

La plaça dels Arbres de Calaf va acollir, dimarts dia de Tots Sants, centenars de visitants i calafins que van sortir al carrer per participar en la segona edició de la Fira de la Carbassa. Es tracta d’una cita que oferia un conjunt d’activitats al voltant d’aquest fruit de tardor i que és una proposta que s’alinea amb les altres dues fires agrícoles organitzades per l’Ajuntament de Calaf, l’Ecofira i l’Agro Alta Segarra.

La fira comptava amb una trentena de parades d’artesania feta amb carbassa, com objectes de decoració o utensilis per a la llar ubicades al carrer Raval de Sant Jaume. També s’hi podien trobar estands relacionats amb el cultiu i amb la gastronomia.

Les carbasses gegants, que participaven al 4t Concurs de Carbasses, van ser un dels gran atractius. La seva arribada i descarregada, damunt de les bales de palla que els feien d’expositor, va generar una gran expectació. En total, hi van participar 18 cultivadors amb un nivell superior al de l’any passat. El guanyador de la categoria general va ser Carlos Callén, amb la carbassa més pesada de 631,6 kg i que és rècord d’Espanya. Un altre pol d’atracció, al mig de la plaça, ser la reconeguda escultora, Xiu Duset, que durant el matí va anar construint dues escultures de carbassa.

Els secrets per aconseguir una carabassa gegant els van compartir el cultivador Jordi Xandri, i Salvador Mogas, president de l’Associació espanyola de cultivadors de carbasses i hortalisses gegants, en una xerrada que va atraure un bon gruix de persones. En paral·lel, qui ho va preferir, va poder gaudir d’una visita guiada al castell, a l’exposició commemorativa de Ramon Sala Coy i al campanar. En total, hi van participar una cinquantena de persones.

Una altra de les activitats més participades va ser la  IX Trobada Gegantera, en la qual hi van participar un total de nou colles, amb 200 geganters i grallers. La plantada de gegants va tenir lloc en el mateix entorn de la fira i la cercavila va passar pel bell mig de les parades.

FER UN COMENTARI

*