Inici Cultura Les Caramelles de Tous reben la Creu de Sant Jordi

Les Caramelles de Tous reben la Creu de Sant Jordi

COMPARTIR
Les caramelles han recollit la distinció de mans de Puigdemont. Foto: Maria Senserrich.

Les Caramelles de Tous han rebut aquest dimecres la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El govern català premia les centenàries caramelles per la persistència en la conservació de la tradició festiva que es celebra, des de finals del segle XIX, el diumenge de Pasqua Florida. Actualment compten amb uns 130 participants, dels quals 80 són cantaires, amb edats compreses entre els 6 i els 75 anys. El guardó reconeix que la continuïtat de la festa, ara de la mà de l’entitat Amics de Tous, duu associat el reforçament dels vincles entre generacions i l’afirmació de la personalitat del municipi de Sant Martí de Tous.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre, durant l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi, que els premiats d’enguany “ens interpel·len a ser activistes de la causa comuna, a mobilitzar-nos per allò que creiem”. “Cal que aprenguem d’ells a no defallir davant de les adversitats per aconseguir allò que un es proposa, a fer realitat somnis, a sacrificar-se pels altres i a treballar pel bé comú”, ha subratllat.

El cap de l’Executiu ha remarcat que en el conjunt dels guardonats “hi ha el país que hem fet i el que ens encamina a allò que volem ser”. I ha assegurat que la societat catalana se sent representada per totes les persones i entitats que, des de 1981, han rebut aquesta distinció. “Ens hi reconeixem tal com som, en la nostra diversitat i pluralitat, amb esforços diferents. Però, mirant-nos a nosaltres mateixos a través de la nòmina de guardonats de la Creu de Sant Jordi, hi veiem el que som com a país”, ha dit Carles Puigdemont.

Enguany, el Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat, a 29 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

L’acte, que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, també ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, del conseller de Cultura, Santi Vila, i de diversos membres del Govern.

FER UN COMENTARI

*