Inici Destacats Les Caramelles ompliran de música els carrers i places de Tous

Les Caramelles ompliran de música els carrers i places de Tous

COMPARTIR

Les Caramelles recorreran els carrers dels municipis anoiencs aquesta Pasqua.

A Sant Martí de Tous, el passat diumenge es va escenificar el traspàs de la bandera de les Caramelles de Tous al final de la missa de Rams, el que dona el tret de sortida a les Caramelles al municipi. L’abanderat del 2018, Josep Domènec, va fer lliurament de la bandera al nou abanderat d’aquest 2019, Joan Vidal, que com mana la tradició l’ha de tenir exposada al balcó fins la vigília de Pasqua.

Fins aquest dissabte es pot passar a encarregar la toia a Cal Ton (preu 12€). Qui no tingui balcó dins el recorregut de les cantades de Caramelles, i repetint la bona acollida de l’any passat, la podrà recollir des del balcó de l’Ajuntament durant la cantada a la Plaça 1 d’Octubre.

Aquest diumenge 21 d’Abril, el dia de Pasqua, Sant Martí de Tous tornarà a vibrar amb les tradicionals Caramelles, que cada any animen places i carrers del poble de la mà de cantaires de totes les edats i dels joves músics del poble. No hi faltaran, com mana la tradició, els nens i nenes d’ entre sis i set anys vestits d’hereus i pubilles, els ballesters, les lloques, les toies i els clavells.

A dos quarts de deu del matí els caramellaires, precedits de l’abanderat, començaran les cantades a l’entrada del poble. Després de la Missa Major, cap a les 12 del migdia, continuaran les cantades, de les quals destaquen la que es fa a la Plaça de l’Església i la de davant de l’Ajuntament. Les cançons que sonaran aquest any són: la sardana Tossa Bonica de Francesc Mas, l’havanera Vestida de nit de Glòria Cruz i Càstor Pérez, País petit de Lluís Llach, El Cant de la senyera i altres cançons populars catalanes.

El dilluns de Pasqua, el dia 22 d’Abril, se celebrarà el tradicional aplec al Santuari de Sentfores. Allà es podrà participar de l’eucaristia a les 11 del matí, gaudir del tradicional joc de bitlles i ballar sardanes al so de la cobla.

Finalment, pel diumenge 12 de maig s’està organitzant un dinar popular per donar per acabades les Caramelles 2019.

 

FER UN COMENTARI

*