Inici Destacats El capelladí Àlex Cassanyes guanya un concurs de composició per a Big...

El capelladí Àlex Cassanyes guanya un concurs de composició per a Big Band a Finlàndia

COMPARTIR

El compositor Àlex Cassanyes ha guanyat el primer premi del Concurs de Composició per a Big Band Esko Linnavali amb el tema “El mal de Montano”. El veredicte del jurat d’aquesta vuitena edició es va fer públic el passat 28 de maig a migdia al Teatre Savoy de Hèlsinki en el transcurs de la final dels temes seleccionats interpretats per la UMO Jazz Orchestra de la capital finlandesa.

Una trentena llarga d’obres i compositors van competir en la vuitena edició d’aquest certàmen, la primera en què obria les seves portes al món, més enllà de Finlàndia. En la final van competir els 10 temes finalistes de compositors de Finlàndia, Estats Units d’Amèrica, Àustria, Hongria i Catalunya. La composició guanyadora de Cassanyes  “El mal de Montano” rep el títol de l’obra literària homònima de l’escriptor barceloní Enrique Vila-Matas. Tot i no estar-ne inspirat en ell, hi té certa relació.

Àlex Cassanyes va rebre la notícia de la selecció de la seva composició just aterrat de Colorado, als EUA, d’on venia de participar, per segona vegada, en el simpòsium de l’ISJAC, l’Associació Internacional de Compositors i Arranjadors de Jazz. Un nou reconeixement internacional a la obra del compositor capelladí establert a Vilafranca del Penedès se suma als obtinguts a Copenhagen (Dinamarca) el 2013, Barga (Itàlia) 2014 i Granada (Espanya) també al 2014.

Al maig de 2018 va veure la llum “The Garden of Eden”, el seu primer treball discogràfic amb composicions seves interpretades per l’Àlex Cassanyes Big Band Project i actualment està rodant pels escenaris al costat de la cantant Anna Roig dirigint l’espectacle “La Tendrese”, un recull de temes de la Chanson Francesa cantats per la cantant penedesenca, amb els arranjaments i direcció del mateix Cassanyes i la interpretació de la seva Big Band.

Nascut a Capellades l’any 1982 en el sí d’una família de músics, Àlex Cassanyes està Llicenciat en composició per l’Escola Superior de Música de Catalunya, i recentment ha rebut classes de l’arranjador italià Duccio Bertini, el compositor americà John Hollenbeck i el compositor/arranjador alemany Florian Ross. En el seu bagatge hi ha diferents composicions i arranjaments per a orquestra, big band, banda simfònica, cor, cobla i altres formacions tot i que actualment, la composició i direcció de música de big band contemporània són el projecte més rellevant.

Cassanyes és actualment professor de l’Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès i director de la Àlex Cassanyes Big Band Project .

FOTO: Olli Nurmi

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*