Inici Festes Capellades va celebrar el seu Mercat Figueter

Capellades va celebrar el seu Mercat Figueter

COMPARTIR

[Img #4972]El Mercat Figueter de Capellades esperava rebre durant tot aquest diumenge entre 5.000 i 10.000 visitants. Així ho ha explicat l’alcalde del municipi, Marcel·lí Martorell, qui ha ressaltat que “més enllà de ser un exponent dels empresaris i comerciants de la ciutat, és també un exponent del fer poble”. Enguany hi ha un 25% més d’expositors i s’ha arribat als 230. Estava previst que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, inaugurés la fira, però finalment ho ha fet el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, qui ha destacat que enguany es [Img #4973]manté el nombre de fires a Catalunya, amb 415, i això vol dir que “malgrat les dificultats econòmiques continuen sent un instrument econòmicament vàlid”.

Cada segon diumenge de Quaresma Capellades organitza el Mercat Figueter, que compta amb més de 600 anys d’història. En els seus inicis era una diada de compravenda de diferents productes com ara fruits secs, pesca salada o bestiar. Actualment, el Mercat és una jornada comercial i festiva que comptava enguany amb [Img #4974]un total de 230 parades, 47 més que l’edició anterior. A més, també s’organitzen activitats paral·leles com la Mostra d’Entitats de Capellades, tastos gastronòmics o degustacions de cervesa artesana.

L’alcalde de Capellades, Marcel·lí Martorell, ha ressaltat que l’objectiu del consistori és “seguir potenciant” la fira, ja que “el Mercat Figueter més enllà de ser un exponent dels empresaris i comerciants del poble, també és un exponent del fer poble, del fer Capellades, i en el moment en [Img #4975]què ens trobem és fonamental per travar comunitat”. Martorell ha afirmat que esperaven la visita d’entre 5 i 10 mil persones al llarg del diumenge.

De la seva banda, el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, ha ressaltat que Catalunya “és un país de comerciants i activitat firal”. “Les fires han estat capaces d’adaptar-se i els operadors hi segueixen confiant com a aparador i instrument de venda i projecció de la seva imatge”, ha afegit. Requesens ha afirmat que enguany es faran arreu de Catalunya un total de 415 fires, un número similar al de l’any passat, “i això vol dir que les fires es mantenen estables malgrat les dificultats de l’entorn, cosa que significa que segueixen sent un instrument econòmicament vàlid”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*