Inici Societat Capellades i la Torre de Claramunt formalitzen el Pla Educatiu d’Entorn

Capellades i la Torre de Claramunt formalitzen el Pla Educatiu d’Entorn

COMPARTIR

Els ajuntaments de Capellades i la Torre de Claramunt i el departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya han signat el conveni del Pla Educatiu d’Entorn on es formalitza la col·laboració en matèria socioeducativa que ja existia entre ambdós municipis, i que té la voluntat de donar una resposta conjunta a les necessitats, iniciatives i d’interès general de la comunitat educativa del territori.

El conveni referma la relació que ja existeix entre els dos municipis ja que d’una banda els alumnes de La Torre cursen els seus ensenyaments secundaris i post obligatoris a Capellades i de l’altra, en aquesta població el Pla Educatiu de l’Entorn és una experiència altament valorada per tothom, que es va posar en marxa en el curs 2005/2006.

Tal com es recull en el mateix acord, “un dels principals objectius d’aquest Pla és aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural o el foment de la convivència”.

Al llarg del curs això es materialitza en moltes propostes, que enguany s’han ampliat, arran de les suggerències de la comissió de La Torre, amb el servei comunitari a Vilanova d’Espoia, la matinal de contes de Sant Jordi a l’escola Torrescassana, la jornada esportiva a l’escola La Torre o el suport educatiu a l’escola.

Tal com destaca la regidora d’Educació, Susana Moreno, “aquest projecte a Capellades està àmpliament consolidat i arrelat per tota la comunitat educativa que hi participa activament. El projecte a la Torre de Claramunt també es consolida a poc a poc gràcies a aquesta col·laboració que duem a terme des de les dues regidories d’educació. De fet, haver pogut formalitzar aquesta relació entre ambdós municipis és el reconeixement pràctic d’una situació que ja estava implícita en el dia a dia de l’àrea d’educació”.

FER UN COMENTARI

*