Inici Destacats Capellades ret homenatge al President Companys

Capellades ret homenatge al President Companys

COMPARTIR

Aquest dilluns 15 d’octubre Capellades fa fet un nou homenatge al President Companys. El dia ha començat amb les salves en el seu honor, llançades per la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a primera hora.

A la tarda s’ha inaugurat l’exposició “Lluís Companys, polític fins a la mort”, que la Fundació Irla ha organitzat en la seva memòria. A través d’una catorzena de plafons es pot resseguir la seva trajectòria on es combinen pinzellades més personals amb la seva trajectòria política com a home d’esquerres, republicà i catalanista. Un homenatge al polític honest i compromès amb el seu poble fins a la mort.

L’exposició romandrà oberta a la sala municipal Les Voltes de Casa Bas fins el 28 d’octubre. Es pot visitar dissabtes i diumenges, els matins de 12 a 2 i les tardes de 6 a 8.

Després de l’habitual concentració convocada cada dilluns per l’ANC davant l’Ajuntament, a dos quart de vuit del vespre ha començat l’acte d’homenatge, davant el monument a Lluís Companys.

Primer va intervenir l’Alcalde, Aleix Auber, qui va agrair la presència de tothom i va explicar que primer els membre de la secció local d’ERC, el partit del president Companys, farien l’ofrena floral i seguidament els regidors del consistori.

Va continuar en els parlaments Àngel Soteras, regidor de Cultura, qui va anar fent una analogia entre la situació actual i el moment històric que li va tocar viure al President Companys. Soteras va llegir un text de l’any 2007 de l’actual president d’ERC, Oriol Junqueras, on parlava del moment en què Companys era a la presó i del seu afusellament. “Qui s’havia d’imaginar ara fa poc més de deu anys que a dia d’avui estaríem parlant de presos polítics. Nosaltres defensarem, com van haver de fer els nostres predecessors, Catalunya, la República i la Llibertat”. L’acte va acabar amb tot el públic cantant Els Segadors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*